„Kartu su šia dovana perduodame šilčiausius linkėjimus Romai ir Vatikanui. Tikiu, kad tai ne tik paskatins dar glaudesnius mūsų miestų kultūrinius ryšius, bet ir liks reikšmingu Lietuvos vardo tūkstantmečio simboliu Vatikane“, – sakė Vilniaus meras Vilius Navickas.

Anot projekto „Gold of Lithuania“ iniciatoriaus Donato Juškaus, šio kūrinio eksponavimas Vatikano muziejuje yra didelis tiek mūsų sostinės, tiek šalies įvertinimas.

„Angelo sparnui skirta reprezentacinė matoma vieta Vatikano priėmimo patalpose, šalia Vakarų modernizmo klasikų darbų. Vėliau muziejaus taryba spręs, ar kūrinį perkelti į nuolatinę ekspoziciją“, – sakė D. Juškus.

2009 metų vasarą jachta „Gold of Lithuania“ su kilnia misija apiplaukė Viduržemio jūrą ir iškėlė savo vėliavą 17 miestų uostuose. Žinią apie Lietuvos tūkstantmetį ir Vilniaus kvietimą apsilankyti Lietuvos sostinėje ir toliau plėtoti partnerystės ryšius delegacija perdavė Kroatijos, Kretos, Korsikos ir kitų šalių uostų merams, Palermo (Sicilija) regiono viceprezidentui bei Vatikano valdytojui kardinolui Giovani Lajola.

Unikalus lietuvių menininkės kūrinys „Angelo Sparnas II“ sukurtas iš popieriaus, pagaminto rankomis, kiekviena sparno plunksna atskirai pritvirtinta prie metalinio karkaso. Pirmoji meno diptiko dalis 2007 metais dalyvavo Europos kylančių menininkų parodoje Amsterdame ir atrinkta į „Sotheby‘s“ labdaros aukcioną, kuriame surinktos lėšos buvo skirtos vaikų edukacijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją