Patys kūrėjai spektaklio žanrą įvardina kaip liūdną komediją ir nors ši komedija neturi nei aiškios siužeto linijos, nei įspūdingų dekoracijų, subtili režisūra ir puiki vaidyba leidžia patirti keistą mišinį teatre – juoką su liūdesio priemaišom.

Keturiomis taburetėmis, polietileniniais maišeliais ir vandens purkštuvu „ginkluoti“ aktoriai Julius Žalakevičius, Vilma Raubaitė, Brigita Arsobaitė ir Paulius Čižinauskas veda žiūrovus per nepatirto teatro teritoriją, kurioje plačiuose laukuose užkastos gyvenimo prasmės ieškojimo, laimės, meilės, draugystės minos. Jas galima apeiti arba susprogdinti – bet niekada nežinai, ar dūmams išsisklaidžius ore pasimatys viskas, ar nieko. Muziką spektakliui sukūrė nuolatinis C. Graužinio kūrybos partneris – Martynas Bialobžeskis.

Cezaris Graužinis – neprilygstamas pasakojimo meistras, vaizduotės teatro kūrėjas, minimaliomis scenovaizdžio priemonėmis suteikiantis aktoriams ir žiūrovams maksimalią vaizduotės laisvę ir sugebantis visuomet užkabinti jautriausias sielos stygas. Šiuo metu Graikijoje gyvenantis ir kuriantis režisierius praeitų metų pabaigoje sukūrė labai sėkmingą Nikos Kazantzakio romano „Graikas Zorba“ pastatymą Nacionaliniame Graikijos teatre. 2007 m. Atėnuose jis taip pat tituluotas geriausiu Graikijos režisieriumi – už spektaklį „Dafnis ir Chlojė“ jam įteiktas prestižinis Karolos Koun apdovanojimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją