Pirmasis realybės šou „Kelias į žvaigždes“ iškėlė į populiarumo aukštybes pirmojo šou nugalėtoju tapusį Andrių Rimiškį, Mino, Vudį, Donatą Virbilaitę ir Viliją Matačiūnaitę. Po penkerių metų, 2009 metų pabaigoje finišavusios„Muzikos akademija 2” nugalėtojos vardas buvo pamirštas jau po kelių dienų.

Muzikiniai šou, turėję tapti tramplinu į auksinį ir aprūpintą iki pensijos gyvenimą, netikėtai smogė antruoju lazdos galu net jų nugalėtojams – pirmojo „Kelias į žvaigždes“ nugalėtojas Andrius Rimiškis ir pirmojoje „Muzikos akademijoje“ triumfavęs Ruslanas Kirilkinas dabar pergyvena dramatiškas akimirkas.

Andriaus Rimiškio finansinį nuopuolį žiniasklaida jau išnarpliojo po kaulelį. Tačiau dar labiau jo dramą paryškino šią savaitę jo leidybinės kompanijos išplatintas pranešimas žiniasklaidai.

Nors jame gausu pagyrų ir šiltų žodžių A.Rimiškiui, tačiau pridėtas koncertų turų grafikas ir akcentuojama „kiekvieno kišenei prieinama bilieto kaina“ kelia graudulį – sėkmingai dešimtimis tūkstančių parduodamus albumus kepęs dainininkas, užtikrintai kopęs karjeros ir verslo laiptais, atsidūrė tokioje duobėje, jog dabar pasiryžęs koncertuoti toli gražu ne didžiausiuose Lietuvos miesteliuose ir ne pačiose prašmatniausiose salėse. Štai, pavyzdžiui, sausio 24-ąją, sekmadienį, Andriui teks pasidarbuoti iš peties – 13 valandą surengęs koncertą Pilviškiuose, 15 valandą jis jau linksmins Gižų publiką, o darbingą sekmadienį vainikuos vakarinis 18 valandos koncertas Vilkaviškyje.

Nelinksmai 2010-ieji prasidėjo Ruslanui Kirilkinui. Vos prieš metus pirmosios „Muzikos akademijos“ nugalėtojas maudėsi populiarumo jūroje, su savo mylimuoju pozavo išskirtinei vieno blizgančio žurnalo fotosesijoje, ir, rodos, visai nesigailėjo vietoje neaiškaus Lietuvos televizijos organizuojamo konkurso „Dainų daina“ (tik jam prasidėjus paaiškėjo, kad konkurso nugalėtojas turės teisę Lietuvą atstovauti „Eurovizijoje“) pasirinkęs ypatingai populiarius „Žvaigždžių duetus“.

Tik vėliau R.Kirilkinas suprato, kad pasuko ne tuo keliu – į „Euroviziją“ iškeliavęs ir ten į finalą patekęs jo konkurentas „Muzikos akademijoje“ Sasha Song ėmė užtikrintai kopti populiarumo laiptais aukštyn, o Ruslano žvaigždė lygiai taip pat užtikrintai ėmė leistis žemyn. Nebeliko kalbų apie išvyką į Holivudą (ši kelionė buvo pagrindinis „Muzikos akademijos“ prizas), knyga, apie kurios pasirodymą atlikėjas kalbėjo jau prieš metus, greičiausiai giliai nusėdo leidyklos stalčiuose....

Nesėkmių maratoną pratęsė LNK televizijoje vienos laidos filmavimo metu rudenį patirta traumą, skyrybos su suomiu vyru Jarmo Skomu, absoliučiai žiūrovų nesudominusi R.Kirilkino gimtadienio fiesta sostinės „New York“ klube.

TV3 laidos „Gyvenimas yra gražus“ žurnalistai, kūrę siužetą apie R.Kirilkino dramą (jis televizijos eteryje bus parodytas pirmadienį), pakalbino ir dainininko močiutę Zinaidą, kurios namuose Telšiuose Ruslanas ilgas savaites gydėsi patirtą traumą.

„Girdėdavau, kaip naktimis jis tyliai verkia. Štai čia, ant šitos lovos. Be galo skaudu matyti, kad jam kažkas nesiseka. Scena – tai Ruslano gyvenimas. Daugiau jam nieko nereikia“, - „Gyvenimas yra gražus“ žurnalistams sakė R.Kirilkino močiutė, tapusi liudininke, kaip skaudžiai kietą nusileidimą iš popmuzikos aukštumų pergyvena vakarykštė įžymybė.