Tačiau pastaruoju metu kelių policija nusprendė, kad vairuoti draudžianti 0,5 promilės alkoholio kraujyje riba – tai ne tuščias formalumas, o griežtomis sankcijomis kvepiantis įstatymas, todėl ypač Šiaurės Italijoje dabar jau dažnai rengiami vairuotojų blaivumo kontrolės reidai.

Vis dėlto apie tokius dalykus kai kurie italai dar nėra net girdėję, o vienas tokių buvo Sardinijos gyventojas, kurį policija sustabdė prie Gardos ežero.

Iš dvi taures vyno per vakarienę išgėrusio vairuotojo pareigūnai atėmė vairuotojo pažymėjimą, tačiau jo automobilio parvairuoti atvykęs advokatas irgi buvo išgėręs, tad taip pat neteko teisės vairuoti.

Galiausiai į pagalbą atskubėjo girto advokato ir girto jo kliento blaivios žmonos, kurios ir pasirūpino automobiliais.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad toks kelių policijos uolumas nepatiko Italijos žemės ūkio ministrui Lucai Zaiai, kurio nuomone, pernelyg griežtas ir formalus požiūris į vyno kultūrą Italijai kenksmingas. „Mes juk esame vyno kraštas“, – aiškino ministras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją