Pašildyti akmenys dedami ant odos tam tikruose jautriuose taškuose, prieš tai patepus juos eteriniais aliejais. Taip pat jais kūnas masažuojamas. Masažo metu šiluma į raumenis prasiskverbia net iki 4 cm ir aktyvina organizmo gyvybines funkcijas.

Karštų akmenų masažas veikia visas fiziologines ir psichines žmogaus funkcijas. Vietose, kur uždėti akmenys, padidėja kapiliarinis kraujospūdis, kuris pagerina kraujotaką kraujo sąstovio zonose. Dėl stimuliacijos, detoksikacijos ir paspartėjusios mikrocirkuliacijos pagerėja ląstelių aprūpinimas deguonimi, 10-15 proc. pagreitėja medžiagų apykaita, todėl greičiau šalinami susikaupę šlakai.

Šiltų akmenų ir masažo terapija malšina nugaros ir kaklo skausmus, giliai atpalaiduoja visą kūną, suteikia harmonijos ir ramybės būseną. Tačiau pirmiausia ji taikoma streso, nerimo, depresijos atvejais, norint atpalaiduoti organizmą ir suteikti kūnui pusiausvyros ir gerovės jausmą.

Akmenų sklindanti šiluma sušildo ir atpalaiduoja raumenis, todėl toks masažas tinka po didelių krūvių. Akmenys turi savybę iš raumenų pašalinti toksiškas medžiagas, kurios kaupiasi dėl streso ir nesveiko gyvenimo būdo.

Akmenų terapija pagerina kraujo cirkuliaciją, padeda sureguliuoti kraujospūdį, teigiamai veikia širdies veiklą.

Svarbu! Akmenų masažas nerekomenduojamas: nėštumo metu, sergant infekcinėmis, uždegiminėms vidaus organų, onkologinėmis ligomis.