Lietuvoje picerijos linkusios eiti paprasčiausiu keliu – dauguma jų apskritai iš meniu išbrauks picą „Margarita“. Žurnalistų kalbinta picerijos „Pizza Jazz“ vyriausioji technologė Jurgita Leiputė apskritai pirmą kartą išgirdo apie tokius keliamus reikalavimus. Šių picerijų tinklo marketingo vadovė Rūta Ramonaitė vėliau pasakė, kad „Margarita“ bus išbraukta iš jų siūlomų patiekalų sąrašo. Ji patikino: „Ne dėl to, kad per brangu, tačiau tai papildoma užduotis, kurios šiuo metu mes nelinkę bandyti įgyvendinti“.

„Čili Holdings“ generalinis direktorius Dainius Kalina linkęs „Čili Pica“ picerijose klientams pasiūlyti originalios picos „Margarita“, kuri būtų pagaminta pagal ES tarptautinius reikalavimus. Tačiau jis nežino, kada tai įvyks. Dainius Kalina sakė: „Kada ES direktyva dėl šių picų gaminimo bus aiški, kokie ingredientai turės būti picoje, tada ir pradėsime ją tiekti rinkai“.

„Can Can“ picerijų atstovai į žurnalistų klausimus nesugebėjo atsakyti daugiau nei per 2 savaites.

Tarp kitko, picos „Margarita“ pagrindas turės būti ne storesnis nei 3 mm. Picos tešlą reikės iškočioti rankomis, nenaudojant kočėlo. O pati pica turės būti kepama malkomis kūrenamoje krosnyje ant akmens plokštės. Tokias krosnis turi ir dauguma Lietuvos didžiųjų picerijų.

Patys šios picos „išradėjai“ italai teigia, kad garsiausias itališkas patiekalas buvo ilgai kopijuojamas ir nė iš tolo nepanašus į tikrą neapolietišką picą.