Raudonuoju kilimu nuo penkių žvaigždučių viešbučio "Excelsior" iki kino teatro "Art Deco" žengs Holivudo "karališkieji asmenys" - Nicole Kidman (Nikol Kidman), Seanas Pennas (Šonas Penas), Antonio Banderasas (Antonijus Banderasas).

Dėl prestižinio "Aukso liūto" apdovanojimo, kuris bus įteiktas rugsėjo 6 dieną, varžysis 20 vaidybinių filmų, o dar 18 juostų bus pademonstruota eksperimentinėje programoje "Prieš srovę" (Upstream). Iš viso bus parodyta daugiau kaip 140 filmų, įvyks daug pasaulinių premjerų.

"Dar niekad festivalis nebuvo gavęs tiek daug pasiūlymų vertinti filmus", - džiaugėsi Moritzas de Hadelnas (Moricas de Hadelnas), kuris antrus metus iš eilės yra Venecijos konkursinės programos direktorius.

Fiesta prasidės Woody Alleno (Vudžio Aleno) naująja komedija "Dar ką nors" (Anything Else). Informacija apie šį filmą, kurio veiksmas vyksta Manhetene ir kuriame vaidina Christina Ricci (Kristina Riči) ir Jasonas Biggssas (Džeisonas Bigsas), buvo kruopščiai slepiama, bet, kaip rašo spauda, W.Allenas savo tradicinį pagrindinio veikėjo vaidmenį perleido "Amerikietiško pyrago" (American Pie) žvagždei J.Biggsui.

Tarp kitų žvaigždėmis žibančių festivalio filmų yra Roberto Bentono "Žmogiška kaltė" (The Human Stain) su N.Kidman bei Anthony Hopkinsu (Entoniu Hopkinsu) ir brolių Coenų (Koenų) naujausias darbas "Nepakenčiamas žiaurumas" (Intolerable Cruelty), kuriame vaidinantys George'as Clooney (Džordžas Klunis) ir Catherine Zeta-Jones (Ketrin Zeta-Džouns) taip pat žengs Venecijos raudonuoju kilimu.

M.de Hadelnas taip pat užsitikrino kelis naujus filmus, kuriuos pastatė tokie režisieriai kaip italas Bernardo Bertolucci (Bernardas Bertolučis), britas Peteris Greenaway (Piteris Grinavėjus) ir meksikietis Alejandro Gonzalezas Inarritu (Alechandras Gonsalesas Injaritus), kurį išgarsino juosta "Meilė - tai kalė" (Amores Perros).

Kino mėgėjai galės patekti į išankstinę Martino Scorsese (Martino Skorsezės) dokumentinio serialo "Bliuzas" (The Blues) peržiūrą, kurioje dalyvaus pats režisierius.

Tačiau prieštaringų vertinimų gali sulaukti filmai, kuriuos galima sieti su Artimųjų Rytų krize.

Tarp labiausiai aptarinėjamų filmų bus dvi Irano juostos, tarp jų - 14-metės režisierės darbas apie talibų kareivį, kuriam įsakyta nužudyti moterį. Naujausią savo filmą pristatys ir prieštaringai vertinamas Izraelio režisierius Amosas Gitai (Amosas Gitajus).

"Po Irako mane trikdė tokios antiislamiškos nuotaikos, todėl pamatęs, jog keli geri filmai apie mūsų santykius su tuo pasauliu jau baigti, pamaniau, kad tiktų juos pristatyti", - neseniai viename interviu sakė M.de Hadelnas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją