Laikraščio šaltinių žiniomis, B.Ecclestone'as ir „Genii“ per porą dienų turi surinkti 90-180 mln. JAV dolerių. Jų atstovo Larso Carlstromo teigimu, „General Motors“ lauks pinigų iki trečiadienio. Jis pabrėžė, kad potencialiam „Saab“ pirkėjui yra numatytas reikalavimas neprašyti paskolos iš Europos investicijų banko.

„Dagens Industri“ rašo, kad pirkėjas per tam tikrą laikotarpį turi investuoti į „Saab“ apie 1,8 mlrd. JAV dolerių, tad „General Motors“ reikalauja, kad pirminis įnašas būtų apie 180 mln. JAV dolerių. Laikraščio žiniomis, kol kas geriausią pasiūlymą yra pateikęs Olandijos sportinių automobilių gamintojas „Spyker Cars“.

Praėjusios savaitės pabaigoje amerikiečiai sulaukė kritikos, kai paskelbė, kad jau susitarė su „AlixPartners“ dėl „Saab“ bendrovės likvidavimo. „General Motors“ sako, kad procesas užtruks keletą mėnesių.

„General Motors“ elgiasi neatsakingai, tuo pačiu metu judėdami dvejomis kryptimis – jie nori „Saab“ ir parduoti, ir likviduoti“, – sakė Švedijos darbuotojų profesinės sąjungos „IF Metall“ vadovas Stefanas Loftenas.

Amerikiečiai taip pat teigė, kad dėl „Saab“ pardavimo sulaukė keleto pasiūlymų, kurie yra svarstomi, o susitarimas su „AlixPartners“ tam esą neturės įtakos.

„Saab“ atstovas Ericas Geersas portalui „Automotive News“ sakė, kad Švedijos automobilių gamintojo ateitis yra „General Motors“ rankose: „Visi tikimės, kad tie pasiūlymai yra pakankamai geri, kad amerikiečiai juos svarstytų“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją