Ledo šou, kuriame žymiausių pasaulio čiuožėjų pasirodymus papildo ugningas flamenko šokis, M.Drobiazko ir P.Vanagas ketino pristatyti keturiuose Lietuvos miestuose dar pavasarį. Tačiau pasirodymus teko atidėti, nes per treniruotę P.Vanagas patyrė traumą.

Lapkričio viduryje įvyksiantys "Liepsnojančio ledo" renginiai nuo planuotų gegužę skirsis tik dalyvių sudėtimi.

Kaip pranešė agentūra "Ad Fontes", didžiausia rudens renginio staigmena - į ledo šou ketinantis atvykti vienas ryškiausių dailiojo čiuožimo šokėjų prancūzas Philippe'as Candeloro (Filipas Kandeloro). Ph.Candeloro du kartus buvo Olimpinių žaidynių prizininkas. Čiuožėjas garsėja ne tik meistriškumu ant ledo, bet ir didžiuliu artistiškumu. Nevengiantis demonstruoti savo seksualumo atlikėjas neretai nusimeta marškinius programos metu.

Tačiau ledo šou programoje žiūrovai neišvys daugkartinių Bulgarijos čempionų Albenos Denkovos ir Maksimo Staviskijaus, kurie tuo metu dalyvaus varžybose. Greičiausiai renginiuose nepasirodys ir Italijos čempionė Silvia Fontana (Silvija Fontana).

Apie dvi valandas truksiantis renginys bus dviejų dalių. Pirmoje dalyje pasaulinio lygio dailiojo čiuožimo meistrai atliks originalius savo programos numerius. Antrojoje dalyje rengiami dailiojo čiuožimo žvaigždžių ir flamenko šokėjų pasirodymai, kuriuos apjungs tema "Flamenko istorijos". Šokį ant ledo keis spektaklis ant scenos, kai kurie numeriai vyks tuo pačiu metu.

Renginyje dalyvaus 2000 metų pasaulio ir Europos čempionatų bronzos medalių laimėtojai, daugkartiniai Lietuvos čempionai M.Drobiazko ir P.Vanagas.

Projekte taip pat pasirodys pasaulio, Europos ir pasaulio profesionalų čempionatų nugalėtojai, daugkartiniai Rusijos čempionai Anželika Krylova ir Olegas Ovsianikovas. Šie dailiojo čiuožimo meistrai tris kartus laimėjo olimpinių žaidynių sidabro medalius.

Ledo šou pasirodys ir Prancūzijos komikas ant ledo Laurentas (Loranas) Tobelis, 1994 metų olimpinių žaidynių, taip pat Europos ir pasaulio čempionatų nugalėtojas Aleksejus Urmanovas.

Savo programas parodys ir 6 kartus Rusijos bei Europos ir pasaulio čempionė Marija Butyrskaja, pasaulio ir daugkartiniai Čekijos čempionai Radka Kovarikova ir Rene Novotny, pasaulio čempionai ir Europos čempionai Marija Petrova ir Aleksejus Tichonovas.

Ant ledo pasirodys ir akrobatai bei komikai, JAV atvirojo čempionato sidabro medalių laimėtojai Armenas Saakianas ir Akopas Manukianas.

Projekte "Liepsnojantis ledas" flamenko šoks garsi Rusijos šokėjų pora Vasilijus ir Inesa Kleimionovai. Šokėjai įkūrė šokio mokyklą Maskvoje "Flamenco", gastroliavo JAV, Indijoje, Nepale, Švedijoje, Vokietijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Latvijoje ir flamenko tėvynėje, Ispanijoje.

V.Kleimionovas yra M.Drobiazko ir P.Vanago olimpinės programos choreografas.

"Liepsnojančio ledo" organizatoriai taip pat derasi su ispanų kilmės kompozitoriumi ir dainininku Maksimu Rodriguezu (Rodrigesu). Anot P.Vanago, šis temperamentingas dainininkas papildytų visą renginį gyvomis dainomis. Pagal jo muziką statomos žymiausių dailiojo čiuožimo atlikėjų programos.

Šou "Liepsnojantis ledas" vyks gana neįprastose ledo renginiams vietose. Lapkričio 12 dieną renginys vyks Kauno sporto halėje, kur ledas paskutinį kartą buvo išlietas net prieš trisdešimt metų. Po 12 metų ledas bus liejamas ir Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose, kur lapkričio 16 dieną Lietuvos čiuožėjų rengiamą šou galės išvysti vilniečiai. Lapkričio 14 dieną pasaulio dailiojo čiuožimo žvaigždės pasirodys Elektrėnų ledo rūmuose, o dėl renginio vietos Klaipėdoje kol kas dar nenuspręsta.

Bilietai į renginį kainuos nuo 40 iki 100 litų. Organizatoriai žada, jog į gegužės renginius bilietus įsigiję bei juos išsaugoję žmonės gaus dar vieną nemokamą kvietimą į ledo šou.

Praėjusių metų gruodį M.Drobiazko ir P.Vanagas Lietuvoje surengė projektą "2002 ledo žvaigždės".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją