G. Arenasas prieš sausio 5 d. NBA čempionato rungtynes su Filadelfijos „76-ers“ ekipa demonstratyviai rankų pirštais imitavo ginklus ir „šaudė“ į komandos draugus. Tokia buvo krepšininko reakcija į ankstesnius įvykius.

Prieš Kalėdas G. Arenasas su savimi į drabužinę atsinešė keturis ginklus, o šiam faktui iškilus į viešumą atsiprašė už incidentą, bet socialiniame tinklapyje „Twitter“ šaipėsi iš įvykio ir jį nušvietusios žiniasklaidos.

„NBA krepšininkas su ginklais NBA arenoje – mums kelia didžiulį susirūpinimą, – teigiama oficialiame D. Sterno pareiškime. – Žaidėjas šiuo metu nėra tinkamai pasirengęs žaisti NBA rungtynėse. Aš diskvalifikuoju poną Arenasą neribotam laikotarpiui be atlyginimo, o NBA pradeda tyrimą.“

Už kiekvienas praleistas rungtynes G. Arenasas neteks po 147,2 tūkst. JAV dolerių (apie 354,7 tūkst. litų). Jis šį sezoną turėjo iš viso uždirbti 16,2 mln. dolerių (apie 38,9 mln. litų), o jo šešerių metų kontrakto su „Wizards“ klubu vertė yra 111 mln. dolerių (266,4 mln. litų).

G. Arenasas aiškino, kad keturis ginklus atsinešė į „Verizon Center“ areną, nes nenorėjo jų palikti namuose po dukrelės gimimo.
Tuo tarpu leidinys „The New York Post“ praneša, kad G. Arenasas susiginčijo dėl skolos su komandos draugu Javarisu Crittentonu ir abu krepšininkai drabužinėje buvo nukreipę užtaisytus ginklus vienas į kitą.

Pagal 2005 metų krepšininkų profsąjungos ir NBA kolektyvinę sutartį, žaidėjai, atsinešę ginklus į treniruotes ar rungtynes, bus griežtai baudžiami.

Diskvalifikavus G. Arenasą „Wizards“ klubas neteko savo lyderio ir rezultatyviausio žaidėjo (vid. 22,6 tšk., 4,2 atk. kam. ir 7,2 rez. perdav. per mačą).

Flipo Saunderso treniruojama Vašingtono komanda šį sezoną iškovojo 11 pergalių, patyrė 22 pralaimėjimus ir Rytų konferencijoje užima tik 11-ą vietą.

Tai ne pirmas incidentas su ginklais NBA. 2002 metais Chrisas Millsas ginklu grasino Bonzi Wellsui Portlando „Trail Blazers“ komandos autobuse, o 2006-aisiais Sebastianas Telfairas bandė įsinešti ginklą į „Blazers“ lėktuvą.

Abiem atvejais krepšininkai buvo diskvalifikuoti trejoms rungtynėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją