Pasak Vyriausybės vadovo, valstybė galėtų investuoti nebent į infrastruktūrą, galėtų padėti išsiaiškinti, ar tokiam projektui gali būti panaudotos ES struktūrinių fondų lėšos.

A.Brazauskas pasidžiaugė garsaus krepšininko A.Sabonio noru imtis tokios universalios salės, kurioje tilptų 10 tūkst. žiūrovų, statybos iniciatyvos. Naujoji sporto arena turėtų iškilti Baršausko gatvėje.

Ministras Pirmininkas paragino aktyviai projekto įgyvendinimui ir salės statybai talkinti Kauno miesto savivaldybę, o taip pat miesto verslininkus, kurie taip pat dalyvavo susitikime. A.Brazauskas pareiškė tikįs, kad A.Sabonio tapimas “Žalgirio” savininku padės vienai seniausių krepšinio komandų Europoje – kitąmet “Žalgiriui” 60-m. – išbristi iš finansinių nesėkmių liūno ir toliau garsinti Lietuvą.

Susitikime taip pat kalbėta apie Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukciją iki 2005 m. birželio mėn., nes liepos mėnesį šitame stadione turi prasidėti Europos jaunių lengvosios atletikos čempionatas. Kauno savivaldybės vadovai kreipėsi į Ministrą Pirmininką, prašydami numatyti stadiono rekonstrukcijos darbams 6,6 mln. litų.

A.Brazauskas taip pat paragino Kūno kultūros ir sporto departamento vadovą V.Nėnių, kaip galima greičiau pradėti Vilniaus “Žalgirio” stadiono rekonstrukciją, kur taip pat padėti galėtų šalies verslininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją