22 m. moteris buvo apkaltinta dėl aplaidaus vairavimo, kai buvo pagauta besidažanti blakstienas prie vairo. Tokioje pat situacijoje įkliuvusi 60 m. vairuotoja bandė šmaikštauti: „Koks skirtumas ką darau, juk dega raudonas šviesoforo signalas“.

Škotijoje iš vyriškio pusei metų buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas ir jis turėjo sumokėti 300 svarų (1158 Lt) baudą už tai, kad prie vairo naudodamasis elektrine barzdaskute vos nesudaužė mašinos. Automobilininkų asociacijos atlikta apklausa rodo, kad vairuotojai taip pat buvo nubausti už tai, kad valgė obuolius, šokoladus, rašė trumpąsias SMS žinutes ir kt.

Apklausos išvadose minima, kad apie 70 proc. vyrų jaučiasi suglumę, kai gatvėje ar šalia važiuojančioje mašinoje pastebi patrauklią priešingos lyties atstovę. Tačiau vairuojančias moteris žymiai rečiau jaudina patrauklūs eismo dalyviai – tą nurodė tik 25 proc. apklaustųjų.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad „sėdėjimas ant uodegos“ išlieka labiausiai vairuotojus erzinančiu įpročiu. Tarp kitų labiausiai nervinančių įpročių paminėta ir kalbėjimas telefonu prie vairo, važiavimas kelio viduriu, lėtapėdiškumas bei neatsargus manevravimas tarp juostų.

„Tikimės, kad atėjus 2010-iems, vairuotojai blogus įpročius paliks praeityje. Baisiausia, ką esu matęs vairuojant, buvo vyras, manevruojantis BMW automobiliu gyvenamojo rajono gatvėmis ir lazdelėmis valgantis maistą iš kinų restorano“, – sakė automobilininkų asociacijos prezidentas Edmundas Kingas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją