Pirmadienį klaipėdiečiai pirmąsias rungtynes Kinijoje žaidė su Liaoningo provincijos "Hunters" komanda. Kelionės išvargintiems "Neptūno" krepšininkams sunkiai sekėsi stabdyti varžovų atakas. Tik po didžiosios pertraukos svečiai sukruto: 36-ą minutę persvėrę rezultatą savo naudai, klaipėdiečiai nugalėjo 90:85.

Sėkmingiausiai klaipėdiečių komandoje žaidė po 23 taškus įmetę Petras Šalvis ir Gvinėjos nacionalinės rinktinės gynėjas Fofana Aboubakaras (19 metų, 186 cm). Pastarasis krepšininkas "Neptūno" komandoje žais šios viešnagės metu.

"Neptūno" ekipos peržiūroje Kinijoje taip pat yra ir vidurio puolėjas iš Dramblio Kaulo Kranto Mohamedas Woni (26 metai, 208 cm). Šis krepšininkas yra baigęs Klemsono (JAV) universitetą, praėjusiame sezone žaidė Kinijos antrojoje lygoje, o prieš keletą metų atstovavo Irkutsko "Šachtior" (Rusija) komandai.

M.Woni klaipėdiečių gretose pakeitė amerikietį Nuntambu Wiilinghamą, kuris turėjo prisidėti prie "Neptūno" Kinijoje, tačiau dėl tam tikrų priežasčių pakeitė savo planus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją