Iš Lietuvos burlentininkų geriausiai pasirodė Viktoras Šeputa, iškovojęs antrąją vietą slalomo rungtyje. Trečias šioje rungtyje buvo latvis Krišjanis Tutanas, užėmęs antrąją vietą "Windsurfing Class" rungtyje. Trečias čia buvo kitas latvis Uldis Asaras.

Varžybose iš viso dalyvavo beveik 70 pajėgiausių Lietuvos ir Latvijos burlentininkų.

Galutinėje įskaitoje burlentininkai iš Latvijos iškovojo visas tris prizines vietas, o lietuviai broliai Mantas ir Gediminas Gresevičiai užėmė ketvirtąją ir penktąją vietas.

Be pagrindinių varžybų rungčių, burlentininkai savo jėgas išbandė ir laisvojo slalomo rungtyje, kurią laimėjo lietuvis Arūnas Pipiras.

Varžybos Šventojoje vyko vėjo greičiui siekiant iki 10 m/s ir jūrai stipriai banguojant. Saugumo sumetimais varžybų organizatoriai atsisakė planuoto burlentininkų maratono Šventoji-Palanga-Šventoji.

Beje, Šventojoje nugalėjęs J. Preisas šiemet laimėjo ir didžiausias Baltijos šalyse burlenčių sporto varžybas "Neil Pryde Baltic Cup", kurios vyko praėjusį savaitgalį Taline.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją