„Kaip ir prognozavome praėjusią savaitę, dėl pablogėjusių oro sąlygų, nepasirinkto saugaus greičio ir slidžių kelių avarijų skaičius, palyginus su kitomis savaitėmis, išaugo beveik dvigubai“, – liūną faktą konstatavo „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Vidutiniškai per dieną „Lietuvos draudimas“ registruoja apie 250 automobilių avarijų. Šios savaitės bendrovės statistika sako, kad pirmadienį, antradienį ir trečiadienį kasdien buvo užregistruota po 416 pranešimų apie transporto žalas.

„Artėja gražiausios metų šventės ir labai noriu dar kartą vairuotojus paraginti pasirinkti saugų greitį, gerbti save ir kitus kelių eismo dalyvius. Gyventojams noriu priminti, kad prieš išvykdami į svečius nepamirštų patikrinti, ar išjungti visi elektros prietaisai, užgesintos žvakės, židinys, ar užsuktos visos vandens sklendės, ar saugiai uždaryti langai bei durys. Juk tai, ar grįžę rasime tokius pat namus, kaip ir palikome, nemažai priklauso ir nuo mūsų pačių“, – ramiai praleisti šventes ragino G. Matiukas.

„Ergo Lietuva“ klientų žalos – virš milijono

Dar viena draudimo bendrovė „Ergo Lietuva“ informuoja, kad dėl šią savaitę vyravusių prastų oro sąlygų savo klientams išmokės daugiau nei 1 mln. litų. Dėl patirtų žalų bendrovė jau sulaukė 391 pranešimo. Galutiniai pūgos ir plikledžio nuostoliai bus žinomi po švenčių, nes klientai dėl patirtų žalų turi kreiptis per tris darbo dienas. Prognozuojama, kad nuostoliai išaugs mažiausiai 20 proc.

Bendrovės rinkodaros skyriaus vadovo Irmanto Šerio teigimu, savaitės pradžioje daugiausia pranešimų dėl siautėjusios pūgos buvo gauta iš pajūrio. Tačiau vėliau vairavimo sąlygoms pablogėjus visoje Lietuvoje, daug žalų užregistruota ne tik Klaipėdoje, bet ir Vilniuje, Kaune, bei Panevėžyje.

Pastebėta, kad šią savaitę patirtos žalos pasižymi didesniu nuostolingumu. Pavyzdžiui, per praėjusios savaitės pirmąsias tris dienas buvo užregistruoti 309 įvykiai, o išmokų rezervas sudaro beveik 600 tūkst. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją