- Mieste jau šurmuliuoja Kalėdų karštinės apimti žmonės. O jūs ar jau pradėjote ruoštis šventėms?

Ruošiamės, puošiamės. Matot, kai turi tris vaikus, visos ruošybos savaime anksčiau prasideda. Neseniai pradėjome gražinti namų kampus, gaminame kalėdines dovanas.

- Turbūt nesuklysime spėdami, kad dažniau dovanojate savo gamybos daiktus? Prieš Kalėdas atidarote tikras kalėdines dirbtuves, tiesa?

Tikrai taip! Šiemet mums – megztos Kalėdos. Kadangi ir laiko daugiau turėjau, numezgiau vaikams Advento kojines, pagaminau Advento pagalvėlę – gražią margą su trimis skirtingomis kišenėmis. Į jas nykštukai kiekvieną rytą įdeda mielą smulkmenėlę arba saldainį, visiems vaikams po skirtingą. Namus taip pat apmezgiau, net virš valgomojo stalo pakabintas šviestuvas „aprengtas“. Beje, galiu išduoti, kad draugų taip pat laukia kai kas šilto ir megzto. O kas, tegu išlieka paslaptyje!

- Šilti ir jaukūs mezginiai, tokios ir pačios Kalėdos. O kaip jas švenčiate?

Kalėdos mūsų namuose – ypatinga šventė. Gaila, kad tik nuo darbų pailsėti dažniausiai nepavyksta. Mums, pramogų pasaulio atstovams, šventinis laikotarpis – darbingiausias laikas metuose. Tačiau yra tradicijų, kurių nesugriaus net pelningiausias darbas: Kūčias, kaip ir įprastai, sutiksime pas mano tėvukus. Kalėdos – jau mūsų namuose. Tą vakarą visuomet sulaukiame brolio su šeima. Ši šventė visų pirma yra pabuvimas su pačiais artimiausiais, ir, žinoma, amžinas Kalėdų senelio ieškojimas.

- Vis dar tikite Kalėdų senelio stebuklu?

Žinoma, kad tikiu. Mano mažiukas vis klausia: „Mama, mama, tai ar tiki Kalėdų seneliu?“ Sakau: „Tai aišku, kad tikiu, o kaip juo galima netikėti?“ Jis nervinasi, pyksta. O aš aiškinu: „Bet aš tikiu. O jeigu tu tiki, vadinasi, tie dalykai yra. Jei netiki – vadinasi, jų nėra“. Tai mes kiekvienais metais, Kalėdų senio belaukdami, taip ir bandom tą pačią mintį „išmindžiot“. Tada pagaliau į duris paskambina jis, o sniege dar matosi įspaustos pėdos. Ir šventės būna paslaptingos ir smagios.

- Ką dažniausiai veikiate šventiniu laikotarpiu?

Seniau turėjome atostoginių tradicijų, tačiau dabar nuo jų tenka šiek tiek susilaikyti. Kai Kotryna ir Justas buvo maži, esam ir Laplandijoj pas Senelį buvę, paskui eilę metų iškart po Naujųjų slidinėti važiuodavom. Štai pernai dičkiai jau ir be mūsų keliaut išsiruošę buvo.

- Atšventę Kalėdas, pasineriame į Naujųjų sutikimo planavimą. O gal jūsų galvoje jau dabar dūzgia geriausia idėja?

Oj, ne. Naujųjų dar neplanuojam, viskas vyks ekspromtu. Čia dažniausiai būna taip: kas pirmas paskambina, pas tą ir susimetam. Nes labai smagūs yra sumestiniai, suneštiniai baliai. Paprastų paprasčiausi, be jokių petnešėlių ir prabangos. Tiesiog jaukūs šeimyniniai „balaganai“. Vis pasidžiaugiam, kad didieji vaikai dar nori būti kartu, bandom išnaudoti paskutines to laiko minutes.