1. Šis užburiantis ledo krioklio vaizdas puikiai įamžino po ledu bėgančio vandens jėgą, todėl labai sunku suvokti, kaip toks krioklys gali užšalti.

2. Ledo alpinistai plūsta prie The Fang in Vail krioklio Kolorado valstijoje (JAV). Ši milžiniška ledo kolona susidaro iš kaskadinio krioklio tik ypatingai šaltomis žiemomis, o užšalusios kolonos aukštis gali siekti iki 50 metrų. Yra žinoma, kad tokios kolonos skersmuo ties pagrindu gali siekti 8 metrus.

3. Jei manote, kad laipioti po ledo krioklį yra baisu, tai įsivaizduokite kaip baisu turėtų būti, kai dalis kaskados atitrūksta ir nukrenta ant žemės vos per kelis metrus nuo jūsų ir jūsų draugo. Būtent taip atsitiko alpinistams Albertui Leichtfriedui ir Markusui Bendleriui, lipant užšalusiu kriokliu netoli Hokaido (Japonija). Jų draugui pavyko fotoaparatu įamžinti baisiąją akimirką. Netrukus abu alpinistai nusigavo į saugią vietą.

4. St. Louis krioklį Kvebeke (Kanada) dengia storas ledo sluoksnis. Netoliese yra viena iš didžiausių pasaulyje hidroelektrinių.

5. Šioje fantastiškoje nuotraukoje matomas iš išorės į vidų šąlantis krioklys; šiuo ledo vamzdžiu vis dar teka nemažas vandens kiekis.

6. Šio Starved Rock valstybiniame parke Ilinojaus valstijoje (JAV) esančio krioklio kerinčią paviršiaus tekstūrą sukūrė vilnijančios bangos ir ledo kalneliai.

7. Šis krioklys buvo aptiktas netoliese nejudraus kelio prie Hamiltono (Kanada).

8. Klostės šio krioklio apačioje parodo, kaip iš lėto gali užšalti krioklys bei sudaro kontrastą su aštriais varvekliais, kabančiais nuo uolos krašto.

9. Šis puikus vaizdas užfiksuotas Oak Creek kanjone, netoli vietos, vadinamos Motinos Žemės šventykla Arizonoje (JAV).

Tiesiog stulbinanti nuotrauka nuo krioklio apačios į viršų. Tik pažiūrėkite, kaip ant gretimų šakelių susidarė ledo sluoksnis. Štai kur yra tikrasis gamtos grožis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją