12-16 porcijų reikės:

1 1/2 stiklinės supjaustytų razinų,
2/3 stiklinės supjaustytų datulių be kauliukų,
1 stiklinės supjaustytų figų,
1 stiklinės serbentų,
3/4 stiklinės smulkių razinų be grūdelių,
100 ml brendžio,
220 g sviesto,
1 stiklinės tamsaus rudojo cukraus,
tarkuotos vienos citrinos žievelės,
tarkuotos vieno apelsino žievelės,
4 suplaktų kiaušinių,
1 stiklinės susmulkintų blanširuotų migdolų,
3/4 stiklinės išsijotų miltų,
1 šaukštelio cinamono,
1/2 šaukštelio muškato,
1 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
1 šaukštelio malto imbiero,
1 1/2 stiklinės šviežių baltos duonos trupinių.

Pagaminimo laikas: 3 dienos ir 5 valandos.

Ištepkite riebalais dviejų litrų keraminį indą, naudojamą orkaitėje.

Į didelį dubenį sudėkite visus vaisius ir užpilkite brendžiu. Gerai išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir atidėkite 12-24 valandoms.

Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu suplakite sviestą ir cukrų, kol gausite tirštą kreminę masę. Įplakite žieveles ir kiaušinius, įberkite vaisius ir migdolus. Sudėkite miltus ir prieskonius, gerai sumaišykite, tuomet suberkite trupinius.

Įpilkite mišinį į paruoštą indą, išlyginkite paviršių. Paimkite truputį didesnį nei indo viršus vaškinio popieriaus gabalą, du kartus suklostuokite centre, uždenkite pudingą. Ant viršaus uždėkite du kartus suklostuotą dvigubą foliją, ją patikimai pritvirtinkite prie indo kraštų.

Įdėkite indą į storasienį puodą arba kitą didelį puodą su dangčiu. Pripilkite verdančio vandens iki indo vidurio. Kepkite keturias valandas, esant reikalui papildydami vandens kiekį.

Išimkite indą iš puodo ir atvėsinkite ant grotelių. Atvėsusį vėl apvyniokite vaškiniu popieriumi ir laikykite šaldytuve, kol reikės patiekti.

Prieš patiekdami pašildykite.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją