Pranešime spaudai rašoma, kad ši kampanija jau rodo aiškius rezultatus. Siekiant apsaugoti „Goodyear Dunlop Europe“ prekės ženklus bei klientus ir produktų platintojus nuo nelegalaus importo, bendrovė jau ėmėsi veiksmų prieš prekybininkus keliose Europos šalyse.

Su kai kuriais pagrindiniais Europos tarpininkais ir didmenininkais, įskaitant vienus iš stambiausių platintojų Europoje, buvo pasirašyti susitarimai, kuriais įsipareigota nevykdyti nelegalaus padangų importo ir pardavimo veiklos. Antraip jos rizikuoja susilaukti bausmės, o jų turimų atsargų pardavimas gali būti įšaldytas. Be to, nelegaliai importuotos padangos gali būti konfiskuotos, išgabentos iš regiono ir net sunaikintos.

Be to, „Goodyear Dunlop“ imsis teisinių veiksmų prieš prekybininkus, kurie yra įsigiję prekių iš nelegalių importuotojų, nes toks įsigijimas irgi laikomas pažeidimu. Šie prekybininkai gali būti nubausti taip pat kaip ir importuotojai, t. y. turės kompensuoti padarytą žalą, jų atsargos bus įšaldytos ir (arba) net sunaikintos.

Nelegalus lygiagretusis importas apibrėžiamas kaip produkto importas, kuriuo šalyje, iš kurios produktas eksportuojamas, kokios nors teisės gali būti pažeistos arba ne, tačiau importuojant produktą į ES pažeidžiamos teisės į prekės ženklą, dizainą arba patentą ar pažeidžiami kiti galiojantys įstatymai, pavyzdžiui, ES įstatymai dėl konkurencijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją