„BMW Group” valdybos pirmininko Dr. Norberto Reithoferio teigimu, „BMW Group” koncernas iki 2020 m. sieks mažiausiai 25 proc. sumažinti savo gaminamų automoblių CO2 emisiją. Pagal ES reikalavimus, nuo 1995 m. iki 2008 m. „BMW Group” vidutinį CO2 kiekį jau sumažino daugiau nei 25 proc.

Prieš prasidedant konferencijai, „BMW Group” valdybos pirmininkas išsakė kompanijos poziciją ir pateikė siūlymus, ką reiktų keisti transporto srityje, kad būtų sumažinta klimato kaita pasaulyje.

„Mes tikimės, jog šioje konferencijoje bus ne tik suformuoti ambicingi planai, bet taip pat bus imtasi ir konkrečių veiksmų mums aktualioje transporto srityje. Mūsų manymu, vienas pirmųjų žingsnių, turėtų būti šalių vyriausybių piliečių skatinimas įsigyti kuo daugiau elektrinių automoblių ir tokiu būdu kiekvienam prisidėti prie klimato kaitos problemos mažinimo”, – sakė „BMW Group” valdybos pirmininkas.

Pranešime spaudai rašoma, kad „BMW Group” koncernas taip pat prisijungė prie Jungtinių Tautų inicijuotos kampanijos „Hopenhagen”, o Luizianos modernaus meno muziejuje rengia pasitarimą klimato kaitos klausimais. Visuotinėje konferencijoje prie „BMW Group” kaip partneriai prisijungė Vokietijos Aplinkos, gamtosaugos ir branduolinio reaktoriaus saugumo ministerija ir Klimato poveikio tyrimų institutas.

„BMW Group” koncernas jungia tris automoblių prekės ženklus – BMW, MINI ir „Rolls-Royce”. Per 2008 m. „BMW Group” visame pasaulyje pardavė daugiau nei 1,43 mln. automobilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją