"Kauno grūdai" prieš kelerius metus jau rėmė "Žalgirį", dabar ši akcinė bendrovė padeda moterų krepšinio komandai "LKKAKaunas". T.Barštys pagrindinis "Kauno grūdų" akcininkas, o jo draugas bei kaimynas R.Kurtinaitis turėjo 9,14 proc. įmonės akcijų, tačiau neseniai jas pardavė. "Gali būti, kad netrukus Rimas vėl taps mūsų akcininku", - prasitarė LŽ T.Barštys.

Ar "Kauno grūdai" taps pagrindiniu "Žalgirio" rėmėju, kol kas nėra galutinai nuspręsta. Anot R.Kurtinaičio, įmonės direktorius į jį kreipėsi draugiško patarimo. "Man paskambinęs T.Barštys sakė, jog kalbėjosi su vienu iš "Žalgirio" klubo vadovų dėl paramos komandai. T.Barštys paklausė, ką aš manau šiuo klausimu. Mano įsitikinimu, be jokių abejonių, reikėtų paremti "Žalgirį". Tačiau tiksliai nežinau "Kauno grūdų" finansinių galimybių. Pagrindinis dabar sprendžiamas klausimas, ar reikia remti "Žalgirį"? Tai nėra vienos valandos ar dienos skaičiavimas. Jei rimtai žiūri į rėmimą, reikia rimtai ir skaičiuoti. Ar AB "Kauno grūdai" taps generaline rėmėja, ar viena iš kelių rėmėjų, priklausys nuo daugelio ekonominių veiksnių", - kalbėjo R.Kurtinaitis.

Jam antrino ir T.Barštys: "Mūsų sprendimas priklausys nuo ekonominės situacijos, nuo kitų dalykų". Abiejų pašnekovų nuomone, konkretūs sprendimai turėtų būti priimti pasibaigus šiam sezonui. Pasak T.Barščio, galbūt svarų žodį tars ir iš NBA kovų arenų į Lietuvą sugrįžęs vienas "Žalgirio" savininkų Arvydas Sabonis.