Nauja valdyba ir pirmininkas

Pasikeitimai Gargžduose prasidėjo lapkričio 18-ąją Viešosios įstaigos "Gargždų futbolas", kurios pagrindu ir gyvuoja "Banga", dalininkų susirinkime buvo nuspręsta išrinkti naują organizacijos valdybą.

Į ją pateko klubo rėmėjų UAB "Fortis Energy" ir UAB "NEO GROUP" bei Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos atstovai, buvęs valdybos pirmininkas Dainius Šatkus ir žinomas futbolininkas Raimondas Žutautas.

Būtent pastarasis ketveriems metams išrinktas naujuoju valdybos pirmininku.

"Jau anksčiau buvo nuspręsta, kad rotacijos būdu keisis valdyba ir jos pirmininkas. Ketveri metai - nemažas laiko tarpas. Tikimės tęsti jau pradėtą darbą ir sieksime dar aukštesnių rezultatų", - komentavo permainas R.Žutautas.

Padės komplektuoti komandą

37 metų buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas iki šiol nefigūravo tarp valdybos narių, tačiau buvo vienas viešosios įstaigos iniciatorių ir prisidėdavo prie gimtojo miesto klubo veiklos.

Savo verslą turintis R.Žutautas pripažino, jog nuo šiol atiduos "Bangai" dar daugiau savo laiko: "Dabar būsiu priverstas būti aktyvesnis. Reikės skirti daugiau laiko komandos komplektacijai, ieškoti sudėties pastiprinimo, dirbti su nauja trenerių komanda."

Anot naujojo "Bangos" vadovo, klubo rėmėjai iš esmės nesikeis. "Tačiau iš tų pačių tikimės daugiau paramos", - vylėsi R.Žutautas.

Prie vairo stos legenda?

Gargždų komandos sezono uždaryme R.Žutautas užsiminė, kad "Bangos" treneriu gali būti paskirtas "vienas iš garsiausių praeityje buvusių futbolininkų."

Į tokį apibūdinimą neabejotinai pretenduoja du į trenerio kelią pasukę legendiniai žaidėjai - iš Gargždų kilęs Arminas Narbekovas ir Valdas Ivanauskas, kuris "Bangai" vadovavo iki šių metų vasaros. Pirmasis šiemet dirbo su Austrijos penktojo diviziono ekipa, o antrajam nesėkmingai susiklostė išbandymas su Azerbaidžano klubu.

Tačiau kas konkrečiai bus naujasis "Bangos" ekipos strategas, vienas klubo vadovų atskleisti kol kas nenorėjo. "Apie tai pranešime gruodžio 15 dieną spaudos konferencijoje, kai komanda grįš po atostogų ir pradės treniruotis", - sakė R.Žutautas.

Vis tik jis pripažino, kad iki šiol ekipoje dirbęs Vytautas Jančiauskas su "Banga" atsisveikina: "Su treneriu kalbėjomės ir supratome, kad jo netenkintų sąlygos, kurias iki šiol galėjome pasiūlyti. Tačiau išsiskyrėme gražiai, niekas neužtrenkė durų. Dėkojame treneriui už atliktą darbą."

Tikslas - tapti prizininkais

Šį sezoną A lygoje "Banga" užėmė šeštąją vietą. Tokiu rezultatu gargždiškiai įgyvendino užsibrėžtą tikslą išlikti aukščiausiajame šalies divizione. "Debiutinis sezonas A lygoje buvo labai sunkus. Tačiau viena iš jauniausių čempionato komandų įrodė, kad gali pakovoti ir su grandais", - optimistiškai įvertino metus R.Žutautas.

Tačiau ateityje naujoji "Bangos" valdžia taiko daug aukščiau, į iki šiol komandai neregėtas aukštumas.

"Kito sezono tikslas - siekti tapti prizininkais ir iškovoti vietą Europos taurėse. Kas toliau? Mane išrinko keturiems metams, todėl turiu pakankamai laiko. Žingsnis po žingsnio bandysiu siekti, kad taptumėme Lietuvos čempionais", - neslėpė buvęs futbolininkas, kuris šalies pirmenybes pats yra laimėjęs 1994 metais su jau išnykusia Vakarų Lietuvos komanda Mažeikių "ROMAR".

Tiesa, pasiteiravus, ar nauji tikslai reiškia, jog "Banga" nuo šiol nebeturės pusiau profesionalių žaidėjų ir bus profesionalus klubas, R.Žutautas buvo atsargesnis.

"Stengsimės, tačiau žinote, kaip šiais laikais yra sudėtinga. Dabartinę ekonominę situaciją apibūdinčiau ne kaip krizę, o kaip smegduobę. Viskas priklausys nuo to, kiek pavyks surasti pinigų."

Gargždų ekipos pakilimą kitą sezoną veikiausiai turės galimybę stebėti daugiau vietos futbolo mėgėjų - 2010 metais miesto stadione sėdimų vietų skaičių planuojama padidinti iki 3 tūkstančių.