Vertinant JAV bandytus automobilius – „Golf“, „Jetta“, „Tiguan“ ir „Passat“ – paaiškėjo, kad jie garantuoja aukščiausio lygio keleivių saugumą priekinio, galinio ir šoninio smūgio avarijos atveju. Per šiuos bandymus įsitikinta ir automobilio stogo tvirtumu.

IIHS tikrina ne tik kėbulo struktūros tvirtumą. Pranešime spaudai rašoma, kad institutas taip pat vertinta siūlomas standartines saugumo sistemas, tokias kaip ABS, ESP ir galvos oro saugos pagalves. Kasmet IIHS skiria automobiliams „Top Safety Pick “ apdovanojimus, kurie savo rinkos segmente suteikiami išskirtiniu aktyviu ir pasyviu saugumu pasižymintiems automobiliams. 1959 metais Arlingtone (Virdžinijoje) įkurtas institutas atlieka tyrimus, kuriuos paveda padaryti daugybė skirtingų draudimo kompanijų.

Pernai debiutavusi trečioji „Scirocco“ sportinio kupė karta buvo ištirta pagal naujus „Euro NCAP“ vertinimo metodus. Pažymėtina, kad visose vertinimo kategorijose „Scirocco“ saugumo sistemos parodė labai gerus rezultatus. Keleivių apsauga, vaiko saugumas, pėsčiųjų saugumas ir saugumo įranga sėkmingai įdiegti automobilyje, todėl „Scirocco“ gavo maksimalų penkių žvaigždučių įvertinimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją