Kasmet vykstantys „Green Apple“ apdovanojimai laikomi vienais svarbiausių aplinkosaugos srityje. Juos organizuoja nepriklausoma, ne pelno siekianti Žaliųjų organizacija kasmet apdovanojanti sėkmingiausius pasaulinius geros praktikos projektus, rašoma pranešime spaudai.

Novatoriška „eco:Drive“ technologija pirmą kartą buvo pristatyta 2008-aisiais Paryžiaus automobilių parodoje. Norint išmėginti šią naujovę, tereikia savo kompiuteryje suinstaliuoti specialią programą ir USB rakto pagalba į kompiuterį perkelti surinktus vairavimo duomenis, bent 5 dienas važinėjus įprastais maršrutais.

„eco:Drive“ programa išanalizuoja gautą informaciją ir pateikia konkrečius patarimus, kaip reikėtų keisti vairavimo stilių, kad degalų ekonomija būtų didesnė, o kartu mažėtų ir CO2 išskyrimas į aplinką. Patirtis rodo, kad vairuotojui atsižvelgus į pateiktas rekomendacijas, per metus sutaupoma 10-15 proc. degalų.

„eco:Drive“ programa šiuo metu gali būti naudojama daugybėje naujų ir po programos pristatymo atnaujintų automobilių modelių, kuriuose yra „Blue&Me“ sistema: „Fiat 500“, „Fiat Grande Punto“, „Fiat Bravo“, „Fiat Croma“, „Fiat Qubo“.

Programa nuolat tobulinama, jos galimybės vis plečiasi. Pavyzdžiui, neseniai visuomenei pristatytame FIAT Punto Evo gali būti įdiegtas „Blue&Me“ „TOM TOM“ variantas, kai telekomunikacinės automobilio funkcijos jungiamos su informacinėmis ir navigacinėmis galimybėmis, o vairuotojui automobilio prietaisų skydelyje pateikiami garsiniai bei vaizdiniai signalai, jei pavaros perjungiamos ne laiku. Tai gelbsti formuojant teisingus vairavimo įgūdžius ir siekiant, kad automobilio degalų sąnaudos būtų optimalios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją