Nereikškite neigiamo požiūrio į kairiarankystę. Kartais pakanka sunkaus atodūsio, nekantrumo aiškinant ar net atsitiktinio priminimo apie vaiko negrabumą.

Būkite kantrūs

Pasistenkite, kad ko nors mokymasis nebūtų barnių priežastis. Geriau, kad vaikas prireikus išmoktų paprašyti pagalbos pats.

Jeigu piešinys arba raidelės primena keverzonę, pasiūlykite mažajam motoriką ir regos koordinaciją gerinančių naudingų užsiėmimų, pavyzdžiui, lipdymą, piešimą, pynimą, mazgelių rišimą. Šie užsiėmimai turėti vykti kasdien po 15–20 minučių.

Padėkite pradedančiajam rašyti

Rašančiojo dešiniarankio sąsiuvinis paprastai guli stalo viduryje ir būna pasuktas 45 laipsnių kampu į kairę pusę. Kairiarankiui pasiūlykite sąsiuvinį pasukti į dešinę pusę, kad jis gulėtų arčiau kairės rankos. Dešiniarankis rašymo priemonę laiko arčiau už jos galo, maždaug 1,5–2 cm atstumu. Kairiarankis turėtų laikyti toliau, maždaug 3 cm atstumu nuo galo, kad neuždengtų rašomos linijos. Rankos riešą patarkite laikyti po rašymo linija.

Mokydami apsirengti ar užsirišti batukus, atsisėskite prieš vaiką

Taip jis, matydamas, kaip darote jūs, stengsis viską daryti toje pačioje pusėje esančia ranka.

Paprašykite mokytojos ar auklėtojos, kad pasodintų vaiką taip, jog sėdėdamas suole alkūne nebaksnotų kaimyno. Atkreipkite dėmesį, kad šviesa kristų ne iš kairės, bet iš dešinės pusės.

Racionalus dienos režimas padės nepervargti, nes kairiarankiai dažniau ir greičiau susijaudina ir pavargsta. Stenkitės sudaryti atpalaiduojančias ir įtampą mažinančias sąlygas.