Remiantis švedų spauda, Kinijos bendrovė „Beijing Automotive“ (BAIC) ir amerikiečių investuotojų kompanija „Merbanco“ rimtai svarsto galimybę įsigyti „Saab“.

Tiesa, šiuos potencialius pirkėjus vadinti naujais pretendentais nebūtų tikslu, nes abu jau anksčiau tikėjosi tapti Švedijos automobilių gamintojo šeimininkais: BAIC buvo sudarę konsorciumą su „Koenigsegg“, o „Merbanco“ vasarą buvo minimas kaip vienas iš trijų kandidatų, panorusių įsigyti „Saab“.

Švedų spauda taip pat rašo, kad amerikiečių derybos su „Koenigsegg“ galėjo žlugti todėl, kad BAIC ketino naudotis „General Motors“ technologijomis gaminant Kinijos rinkai skirtus automobilius pagal ankstesnės kartos „Saab 9-5“ platformą. Atsižvelgiant į tai, mažai tikėtina, jog „General Motors“ sutiktų parduoti „Saab“ kinams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją