Anksčiau skelbta, kad „General Motors“ nori atleisti 10 tūkst. „Opel“ bendrovės darbuotojų. Visoje Europoje ši bendrovė turi apie 50 tūkst. darbuotojų, o gamyklos yra įsikūrusios Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Ispanijoje, Austrijoje, Vengrijoje, Belgijoje ir Lenkijoje.

Planuojama, kad iš viso Vokietijoje bus atleista apie 5,4 tūkst. „Opel“ gamyklų darbuotojų, Ispanijoje – 900, Anglijoje – 350, o lenkai, austrai ir vengrai dėl savo darbo vietų gali jaustis ramūs.

Daugiausiai neaiškumų kyla dėl Belgijos mieste Antverpene esančios „Opel“ gamyklos, kurioje dirba 2,3 tūkst. žmonių. Jeigu amerikiečių sudaryta darbo grupė nuspręs uždaryti gamyklą, visi darbuotojai bus atleisti, o jeigu bus patvirtinta čia gaminti mažą SUV, tuomet darbo neteks tik 750 darbuotojų.

Taip pat „General Motors“ Europoje planuoja apie 20 proc. sumažinti „Opel“ produkcijos kiekį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją