Pasak V. Navicko, šį projektą būtų galima įgyvendinti, jeigu atsirastų investuotojas, kuris pastatytų metro ir dienos bilietas kainuotų ne daugiau kaip 3,5 euro. Tačiau ligšiolinių investuotojų siūloma minimali dienos bilieto kaina būdavo 10 eurų.

Jeigu savivaldybei nereikėtų investuoti lėšų, V. Navickas palaikytų ir Ermitažo-Guggenheimo muziejaus Vilniuje idėją.

V. Navickas pripažino, kad yra problemų su elektroninio bilieto diegimu. Tačiau, jo teigimu, jau po 3-4 mėnesių visi turėtų galėti naudotis elektroninio bilieto sistema. Tai esą leis suskaičiuoti, kiek yra keleivių, kokie maršrutai labiausiai apkrauti. „Ne paslaptis, kad būdavo anksčiau ir politinių maršrutų - kai politiko prašymu atidarydavo maršrutą, o važiuodavo juo 10 žmonių per dieną“, - kalbėjo Vilniaus meras.

Pasak V. Navicko, ankstesnė valdžia 2 metus nekeitė bilietų kainos - taip per dvejus metus autobusų ir troleibusų parke susidarė apie 120 mln. Lt skolos. „Turėjome pigų bilietą, bet neturėjome kokybiškos paslaugos“, - tikino V. Navickas.

Turėjo gyslelę verslui

„Gerb. mere, prašau man atskleisti mechanizmą, kaip dirbant paprastu autoinspektoriumi galima uždirbti nesuskaičiuojamus turtus“, - V. Navicko teiravosi DELFI skaitytojas. Šis atsakė turėjęs verslo gyslelę ir nuo 1991 iki 2008 metų dirbęs privačiame versle. „Turint galvą, gerus partnerius ir komandą, galima užsidirbti“, - sakė sostinės vadovas.

Klausiamas, ar Vilnius vertas Europos kultūros sostinės vardo, V. Navickas sakė manąs, kad galimybę pavyko realizuoti. „Ir nemanau, kad ją realizavome labai blogai. Daug renginių, daug festivalių, turistų Vilniuje šįmet padaugėjo 30 proc.“, - teigė Vilniaus meras.

Skersai išilgai pasaulį išmaišęs V. Navickas Vilnių įvardijo kaip gražiausią pasaulio miestą. „Tai žalias miestas, sostinėje 5 paplūdimiai, spūsčių praktiškai nėra, aplink miestą 30 ežerų, vyksta kultūrinis gyvenimas, yra ir teatrai. Norėčiau, kad Vilnius būtų vienas iš Europos kultūrinių centrų su teatrais, parkais, galimybėmis pasivaikščioti pėsčiomis“, - idėjomis dalijosi Vilniaus vadovas.

Kalbėdamas apie artimiausius darbus, V. Navickas minėjo Sereikiškių parko restauraciją, dviračių nuomos sistemos diegimą Senamiestyje, mokyklų renovaciją ir reorganizaciją, pastatų mažiems darželiams pritaikymą.

Pasak V. Navicko, memorialinę Lukiškių aikštės dalį ketinama perleisti Vyriausybės įsteigtai komisijai. Jo vizijose Lukiškių aikštė - šeimų su vaikais poilsio vieta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją