Atsižvelgiant į investuotojų poreikius, pramoninio miesto mikrorajono J.Janonio gatvės dalies 35 ha plote šalia „Via Baltica“ automagistralės bus suformuota įvairaus dydžio sklypų pramonės ir sandėliavimo objektams. Bus nutiestos dvi naujos gatvės, įrengta vandentiekis, buitinių nuotekų, elektros tinklai ir siurblinė, lietaus kanalizacija, drenažo linijos, gatvių apšvietimas.

Siekdama įkurti mieste pramonės parką Savivaldybė dirbo kelerius metus: įsigyta žemė, parengti detalieji planai ir techniniai projektai, pasirašytos statybos darbų su rangovais ir paskolos su banku sutartys. Parengiamųjų darbų vertė - 7,4 mln. Lt, iš jų 4,9 mln. Lt - iš miesto biudžeto, 2,5 mln. Lt - iš valstybės biudžeto ir kitų šaltinių, praneša Panevėžio savivaldybė.

Planuojama, kad Panevėžio pramonės parke įsikurs ir plėtos veiklą dešimt ar daugiau pramonės ir sandėliavimo įmonių. Tikimasi panaudoti mieste veikiančių mechatronikos centro, mokslo ir technologijų parko technologinius ir intelektinius resursus.

Parkas bus atviras vietos investuotojams, tačiau daugiau dėmesio ketinama skirti užsienio investicijoms pritraukti.

Pramonės parko operatoriui parinkti Savivaldybė skelbs tarptautinį koncesijos konkursą. Operatorius turėtų vykdyti parko rinkodarą, rasti investuotojų, prižiūrėti parko teritoriją ir infrastruktūrą. Kartu jis įgytų teisę nuomoti sklypus investuotojams rinkos kaina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją