Tiesa, laukiantys pigesnių paskolų, turėtų nusivilti. Bankai neskuba pigiau skolinti gyventojams. „Verslo žinių” kalbintas Norvegijos bendrovės „Orion Securities” Vilniaus filialo vadovas teigė, kad „bankai ir taip buvo priversti dėl rizikingų paskolų formuoti daug atidėjinių, tad nieko keisto, kad jie arba nenori skolinti, arba skolina tik už dideles palūkanas”.

Ketvirtadienį nakties VILIBOR sudarė 0,7 proc., savaitės – 0,86 proc., 2 savaičių – 1,13 proc., mėnesio – 1,97 proc., 3 mėnesių – 5,28 proc., metų – 8,25 proc.

Pusmečiui litais bankams pigiausiai skolino „DnB Nord” ir „Nordea” – 6,9 proc., brangiausiai – Ūkio bankas (7,1 proc.).

Pusmečio tarpbankinės palūkanų normos eurais (EURIBOR) sudarė 0,987 proc. – daugiau nei septynis kartus mažesnės nei VILIBOR.

VILIBOR - vidutinės tarpbankinės palūkanų normos, kuriomis bankai pageidauja (pasiruošę) paskolinti lėšų litais kitiems bankams. VILIBOR apskaičiavimui naudojamos minėtų terminų ne mažiau kaip 5 bankų skelbiamos palūkanų normos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją