Tokias išvadas pateikia Irena Daukševičiūtė, Vilniaus universiteto magistrė, kurios baigiamasis darbas apie daugiabučių modernizavimą šiemet tapo vienu iš trijų geriausių aukštųjų universitetinių mokyklų studentų darbų.

„Jei dabar už šildymą vidutiniškai mokama apie 400 Lt per mėnesį šildymo sezonu, po kompleksinio modernizavimo gyventojai sutaupys, tarkime iki 50 proc. šilumos energijos, tada mokės apie 200 Lt per mėnesį. Iš pradžių gyventojai beveik nepajus skirtumo - tai, ką sutaupys, atiduos bankui už paskolą. Be to, gyventojų išlaidos vidutiniškai padidėja apie 50 Lt per mėnesį, nes šildymo sezono trukmė yra 6 mėnesiai, o paskola bankui mokama visus metus. Po 15 metų, kai paskola išmokėta, gyventojai ims taupyti, bet namo tarnavimo laikotarpis siekia apie 20-30 metų ir galiausiai gyventojas iš to išlos apie 1.000 – 3000 Lt per visą naudingą modernizuoto namo tarnavimo laikotarpį“, - atliktus skaičiavimus aiškina I. Daukševičiūtė.

Skaičiavimai atlikti remiantis naujuoju daugiabučių modernizavimo modeliu, kai valstybės parama siekia iki 15 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją