Papildomai LRT siūloma skirti 9,8 mln. litų.

"Tvarkietis" Remigijus Ačas siūlė LRT neskirti papildomai lėšų, o kiti 9 komiteto nariai jo nepalaikė ir nutarė, kad paskutinį žodį turi tarti Vyriausybė.

"Keista, kad Valstybės kontrolė netikrina, kiek LRT gauna iš komercijos ir kaip jas naudoja", - piktinosi R.Ačas.

Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Rimantas Jonas Dagys aiškino, kad 8 LRT administracijos darbuotojai kiekvienas gauna daugiau nei premjeras, 46 - daugiau nei Seimo nariai.

Lietuvos televizijos direktorius Rimvydas Paleckis Seimo nariams aiškino, kad jis "į rankas" gauna 7 tūkst. litų, o LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius - 8 tūkst. litų. Pasak jo, daugiau gauna tik komercijos direktorius - 10 tūkst. litų.

"Tačiau jo alga priklauso nuo to, kiek pritraukiama komercinių lėšų - jeigu jų mažiau, mažėja ir alga", - sakė R.Paleckis.

Jis tikino, kad LRT vadovybė priedų negauna.

2010 metais LRT iš biudžeto dabar siūloma skirti 35,03 mln. litų - 7,99 mln. litų mažiau nei 2009 metais. Planuojama, kad kitais metais iš reklamos LRT gaus tik 11 mln. litų.

Panašus LRT finansavimas buvo 1999 metais, kada finansavimas iš biudžeto siekė 35,3 mln. litų, o iš reklamos - 11,6 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją