Didžiulės bangos Australijos pakrantėje apvertė irklavimo entuziasto 7 m ilgio baidarę "Le Shark".

2000 metų birželio 29 dieną pradėjęs kelionę J. Shekhdaras įveikė 7900 jūrmylių.

Pasak jo, odisėjos metu jam teko 10 kartų atremti ryklių antpuolius, tik laimingo atsitiktinumo dėka vieną naktį pavyko išvengti susidūrimo su tanklaiviu.

"Po incidento su tanklaiviu, mums prasilenkus vos 10 metrų atstumu, beveik savaitę nemiegojau naktimis", - dalijosi kelionės įspūdžiais irkluotojas.

Pasak J.Shekhdaro, per 9 mėnesius vandenyne jam pavyko perskaityti daug filosofijos veikalų, kurie pakeitė jo požiūrį į gyvenimą.

Penktadienį drąsuolį Australijos pakrantėje pasitiko iš Anglijos atskridusi žmona Jane (Džein) su dukromis Sarah (Sara) ir Anna (Ana).

Pirmą dieną po sėkmingos, bet varginančios kelionės J.Shekhdaras pageidavo palyginti nedaug - poilsio penkių žvaigždučių viešbutyje, alaus, ledų, kepsnio ir bulvių traškučių.

Nuo 1892 metų maždaug 100 drąsuolių, valtyse turėdami tik irklus, mėgino perplaukti Ramųjį vandenyną, tačiau visi bandymai buvo nesėkmingi. Beje, dauguma iššūkį vandenynui metusių asmenų - britai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją