Tai buvo susitarta Vilniaus ir Maskvos merų susitikime Maskvoje ketvirtadienį. Vilniaus meras A.Zuokas Maskvoje vieši drauge su Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus delegacija.

Kaip pranešė Vilniaus savivaldybė, merai susitikime taip pat pasirašė bendradarbiavimo sutarties priemonių įgyvendinimo planą.

A.Zuokas ir J.Lužkovas susitikime taip pat aptarė abiejų sostinių bendradarbiavimo galimybes, kalbėta apie Rusų kultūros ir švietimo centro Vilniuje problemas.

Šį centrą buvo nuspręsta įkurti dar 1999 metais, kai Maskvoje buvo pasirašytas "Bendradarbiavimo susitarimas tarp Vilniaus miesto savivaldybės ir Maskvos Vyriausybės prekybos ir ekonomikos, mokslo ir technikos, humanitarinėje ir kultūros srityse".

Rusų kultūros ir švietimo centras savo formalią veiklą pradėjo 1999 metų lapkritį, tačiau dar kurį laiką abi pusės - Lietuva ir Rusija - derino savo pozicijas.

Šių metų kovo mėnesį Vilniaus miesto taryba priėmė sprendimą, kuriuo įsipareigojo nuo šių metų liepos pradėti realią centro veiklą, patvirtino reikiamų išlaidų sąmatą, būsimų darbuotojų etatus.

Susitikimo metu A.Zuokas ir J.Lužkovas taip pat aptarė Lietuvoje gaminamų maisto produktų eksportą į Maskvą, abiejų sostinių ekonominio bendradarbiavimo būtinybę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją