49-ių J.Clarksonas yra žinomas Didžiosios Britanijos žurnalistas, televizijos laidos „Top Gear“ („Aukščiausia pavara“) vedėjas, laikraščių „The Sun“ ir „The Sunday Times“ apžvalgininkas. Be publikacijų laikraščių skiltyse, J.Clarksonas yra parašęs daugiau nei 20 knygų, tarp jų itin populiarią trilogiją „Pasaulis pagal Clarksoną“. Leidyklos „Versus aureus“ išleista „Tik nestabdyk manęs!“ – pirmoji šio autoriaus knyga, spausdinama lietuviškai.

Apie J.Clarksono knygas kai kurie juokauja: tam, kad patiktų knyga, visiškai nebūtina mėgti nei paties J.Clarksono, nei automobilių, mat jis turi ir išsako savo nepajudinamą nuomonę apie visus ir viską.

J.Clarksono laidų ir knygų sėkmę Didžiojoje Britanijoje galima būtų palyginti su kulinaro Jamie’o Oliverio fenomenu. Tačiau išskirtinė „Top Gear“ vedėjo asmenybė ir provokuojantys pokštai patinka toli gražu ne visiems, jis nuolat aptarinėjamas ir kritikuojamas britų spaudoje, televizijos laidose.

Kartą jis pasipiktinimų audros sulaukė už tai, kad vieną automobilį pavadino „truputėlį gėjumi“, kitą sykį ekscentriškasis automobilistas Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką Gordoną Browną „pakrikštijo“ „vienaakiu idiotu škotu“ (už tai netgi buvo grasinama jį išmesti iš laidos, tačiau išsišokėlis viešai atsiprašė ir išgelbėjo savo kailį).

Kartą viename „Aukščiausios pavaros“ epizode, filmuotame Šiaurės ašigalyje, J.Clarksonas už vairo gurkšnojo džino su toniku kokteilį, o greta sėdintis kolega Jamesas May’us paprašė „sumažinti greitį, kol supjaustys citriną“.

2008-aisiais J.Clarksoną į teismą padavė net Malaizijos vyriausybė, tvirtindama, kad laidos vedėjas sąmoningai norėjo juos pažeminti pasaulio akivaizdoje. Mat kai jis pareiškė, kad Malaizijoje gaminamas automobilis „Perodua Kelisa“ yra „turbūt pats blogiausias pasaulyje“, šio modelio pardavimai Didžiojoje Britanijoje krito net du kartus.

„Tik nestabdyk manęs!“ – šešiasdešimties J. Clarksono straipsnių, spausdintų „The Sunday Times“, rinktinė, kaip ir daugiau nei dvidešimt ankstesnių jo knygų, sulaukė milžiniško gerbėjų susidomėjimo ir iškart pateko į bestselerių sąrašo viršūnę Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją