Prasidedantis žiemos sezonas vairuotojams – iššūkių laikotarpis, nes vienos kelionės metu jie gali susidurti su skirtingomis ir pavojingomis kelio ir oro sąlygomis. Tinkamai pasiruošus vairuoti žiemą galima ir nepatiriant įtampos ar pavojaus.

Tyrimai rodo, kad 57 proc. vartotojų informacijos ieško internete. Tuo tarpu internete patalpinta informacija apie saugumą keliuose žiemą iki šiol buvo padrika ir nepritaikyta konkrečioms problemoms, su kuriomis galima susidurti Lietuvos keliuose.

Padangų gamintoja „Goodyear“ pristato interneto svetainę, kurioje surinkta ir aiškiai pateikiama visa svarbiausia informacija apie vairavimą žiemą – www.samoningasvairuotojas.lt. Pasitelkiant svetainę siekiama informuoti Lietuvos vairuotojus, kaip saugiau vairuoti žiemą.

Interneto svetainėje akcentuojami keli svarbūs ir kai kam galbūt netikėti tinkamo pasirengimo žiemai patarimai. Pavyzdžiui, žiemą sureguliavus oro slėgį padangose jų rida gali padidėti 15 tūkst. km, o degalų sąnaudos – sumažėti.

Taip pat svarbu laiku pakeisti padangas: automobilio, pasiekusio 50 km/val. greitį, stabdymo atstumas ant sniego su žieminėmis padangomis yra 43 m trumpesnis, o važiuojant apsnigtu paviršiumi žieminėmis padangomis tikimybė, kad išlaikysite automobilio kontrolę, yra 500 proc. didesnė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją