Pastarasis norėjo išsiaiškinti, kuris geriau gali pataikyti mesdamas į krepšį per 24 sekundžių laikrodį stovint už krepšio. R.Wallace'ui metant pirmą kartą kamuolys nekliudė laikrodžio, atsitrenkė į lentą, bet į krepšį neįkrito. A.Sabonis lengvu mostu taikliai švystelėjo kamuolį į krepšį, nusišypsojo ir įdelbęs žaismingą žvilgsnį spoksojo į R.Wallace'ą. Arvydo šypsena beveik pasiekė ausis, kai Rasheedui nepavyko ir antrasis bandymas.

Paspruko

Nors A.Sabonis nedalyvavo rytinėje komandos praktikoje aikštelėje (tuo metu šaldė dešinę pėdą ledu), buvo gera matyti 36 metų krepšininką gyvą ir žaismingą. "Jaučiuosi gerai, - sakė A.Sabonis, iškart sprukdamas nuo interviu. - Argi yra apie ką kalbėti? Jaučiuosi gerai, esu švariai nusiskutęs... Viskas gerai", - šyptelėjo krepšininkas.

Jei gerai jaučiasi A.Sabonis, gera būna ir "Blazers" vyrams. Kai 221 cm ūgio "centras" šį sezoną pelnė per rungtynes 10 ar daugiau taškų, "Blazers" iškovojo 22 pergales ir patyrė 5 nesėkmes. Kai jis tiek nesurinko, "Blazers" laimėjo tik 10 mačų, o 11 pralaimėjo.

Dilema

Taigi natūralu, kad A.Sabonio sveikata nepaprastai svarbus dalykas "Blazers" strategui Mike'ui Dunleavy. Iki šiol Arvydas praleido 21 rungtynes: pirmas aštuonerias atsigaudamas po kairiojo kelio traumos, 4 - dėl patemptų kelio sausgyslių, 3 - dėl nugaros skausmo, 2 - dėl dešinės pėdos skausmo, 1 - dėl patemptų dešinės kulkšnies sausgyslių, 1 - dėl dantų skausmo, 2 - dėl to, kad taip norėjo M.Dunleavy.

A.Sabonis - viena didžiausių M.Dunleavy dilemų likusį NBA reguliarųjį sezoną. Treneris privalo nuspręsti, ar duoti A.Saboniui atsipūsti dabar, kad jis pailsėjęs pradėtų atkrintamąsias varžybas, ar leisti Arvydą į aikštelę, kad šis galėtų padėti komandai kovojant dėl aukštesnės vietos Vakarų konferencijoje.

M.Dunleavy nepanoro atskleisti savo planų dėl likusio sezono, tačiau praėjusią savaitę, per dvikovą su Jutos "Jazz", išleido A.Sabonį su starto penketu. "Tokį sprendimą priėmiau dėl jo sugebėjimo valdyti žaidėjus aikštelėje. Ateinančios rungtynės mums labai svarbios", - sakė "Blazers" treneris.

Raktas

"Blazers" įžaidėjas Damonas Stoudamire'as teigė, kad komanda žino, jog A.Sabonis - vienas pagrindinių raktų Portlendo krepšininkams laimėti NBA čempionų titulą. "Jis visada yra mūsų ekipos pagrindinė dalis. Tik svarbu tai, kiek laiko turėsime žaisti be jo. Kai kuriomis dienomis Arvydas jaučiasi geriau ir už kitus, tada visi gali akivaizdžiai pamatyti, kad tikrai jaučiasi puikiai, kalbėjo D.Stoudamire'as. - Kai A.Sabonis siekia kovos, žinok, jog už tai jis sieks ir laisvos dienos. Turint mylios ilgio kūną tai nieko stebėtina", - pridūrė juokdamasis krepšininkas. Jau rimčiau komandos įžaidėjas pasakė, kad lietuvis, "išėjęs žaisti, veikia abiejose aikštelės pusėse. Tada "Blazers" nugalėti nepaprastai sunku".

Vienas labiausiai per visą istoriją vertinamų Europos žaidėjų A.Sabonis Portlende rungtyniauja jau šeštą sezoną - ilgiau nei bet kuris kitas dabartinės "Blazers" ekipos krepšininkas. Tačiau jis ir toliau lieka kone paskutinis geriausiai pažįstamų krepšininkų sąraše. Arvydas retai duoda interviu ir paprastai vengia tokių dalykų kaip, pavyzdžiui, šeštadienio komandos susibūrimas kartu per televizorių pasižiūrėti NCAA rungtynių tarp Templo ir Mičigano valstijos universitetų ekipų. A.Sabonis greitai persirengia ir palieka komandos drabužinę, pasakęs kiekvienam tik "viso gero".

"Išduria"

"Sėdžiu šalia Sabo per ekipos pasitarimus, tad turbūt daugiausia su juo šnekuosi nei kuris kitas "Blazers" žaidėjas, - sakė D.Stoudamire'as. - Jis linksmas vyrukas. Atrodo užsidaręs, tačiau neretai ir atsiveria. Arvydas mėgsta kvailioti su jumis, žurnalistais.

Sako jums, kad prastai kalba angliškai, tačiau grįžta pas mus ir dudena savo bosu. Paprasčiausiai jis nemėgsta šnekėti jums", - pasakojo apie Arvydą D.Stoudamire'as. iią vasarą baigiasi A.Sabonio kontraktas su "Blazers", tačiau jis minėjo, kad nori ir toliau rungtyniauti už Portlendo komandą. D.Stoudamire'as teigia, jog ekipai reikia Arvydo.

"Greičiausiai jis yra vienas didžiausių komandinio stiliaus žaidėjų iš visų mūsų. Arvydui nerūpi, kiek minučių žais ar kas pelnys taškus, - kalbėjo D.Stoudmire'as. - Jis paprasčiausiai nori laimėti. Tai vienintelis dalykas, turintis Arvydui reikšmę. Šiame pasaulyje jis jau pasiekė krepšinio viršūnę. Yra viena priežastis, kodėl A.Sabonis vis dar žaidžia čia - tai noras laimėti čempionų titulą".

O titulą galima išsikovoti tuo atveju, jei Arvydas bus sveikas aikštelėje.