Aviečių pyragas su grietinėlės kremu

12 porcijų

Trapiai tešlai:

200 g miltų,
130 g sviesto,
75 g cukraus,
2 valg. šaukšt. pieno,
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

Kremui:

1 pakelis vanilinio pudingo miltelių,
500 ml grietinėlės,
4 valg. šaukšt. pieno,
100 g cukraus,
250 šviežių arba šaldytų aviečių.

1. Į dubenį suberkite miltus, 175 g cukraus, sutrupinkite atšaldytą sviestą ir supilkite 2 valg. šaukšt. pieno. Iš visų produktų greitai suminkykite tešlą, suvyniokite ją į plėvelę ir padėkite šaltai pusvalandžiui.

2. Ištepkite riebalais išardomą kepimo formą ir išklokite ją iškočiota tešla, padarydami nedidelį bortelį. Ant tešlos ištieskite kepimo popierių, padarant kraštelius ir išberkite ant jo 0,5 kg žirnių, lęšių arba pupelių. Kepkite orkaitėje maždaug 15 min, kol tešla truputį sukietės ir tešlos bortelis pats laikysis. Išimkite iš orkaitės ir nuimkite popierių su žirniais.

3. Kol tešla keps, sumaišykite pudingo miltelius su 4 valg. šaukšt. pieno, kol krakmolas išsileis. Kitame puode užvirinkite grietinėlę su 100 g cukraus ir supilkite į ją plona srovele nuolat maišant ištirpintus pudingo miltelius.

4. Ant apkeptos tešlos iškrėskite kremą ir užberkite ant viršaus avietes. Jeigu norite, galite jas sumaišyti su kremu. Įdėkite į orkaitę ir kepkite pyragą dar 40 min. 175° temperatūroje. Iškepusį būtinai atvėsinkite.

Energetinė vertė: 310 kcal/1 porc.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją