„Pavargau. Išeinu šalių susitarimu, mano iniciatyva. Prašė pasilikti, deja, turiu problemų su sveikata“, - DELFI sakė J. Bagdonavičius. Visgi pagrindine pasitraukimo priežastimi jis įvardijo 36 milijonų litų siekiančias įmonės skolas. Tiesa, kitos įmonės „Vilniaus troleibusams“ skolingos apie 32 mln. Lt.

J. Bagdonavičiaus atleidimui jau pritarė bendrovės valdyba, jam bus išmokėta 6 mėnesinių atlyginimų išmoka.

„Vilniaus troleibusų“ vadovas neslėpė, kad pasitraukimui impulsą davė ir Vaidoto Antanavičiaus išėjimas iš „Susisiekimo paslaugų“. Ką veiks toliau, J. Bagdonavičius sakė nežinantis. „Noriu pailsėti, pasigydyti. Net pas daktarą iki šiol nueiti nebuvo kada“, - kalbėjo bendrovės vadovas.

V.Navickas: tai – išėjimas savo noru

„Paprastai jeigu žmogus paprašo išeiti pats, aš nekomentuoju. O kad bendrovėje situacija sudėtinga, yra aišku. Visose savivaldybės įmonėse situacijos sudėtingos. (...) Galbūt žmogus nebenori toliau spręsti tų problemų...“, - DELFI sakė Vilniaus meras Vilius Navickas.

Pasak V. Navicko, „Vilniaus troleibusams“ anksčiau buvę sakyta, kad problemų yra ir įmonės valdyme, ir efektyvume, ir organizavime. Kas vietoje J. Bagdonavičiaus vadovaus bendrovei, kol kas neaišku.

„Pasakos. Jeigu įmonė dirbtų puikiai, teiktų geras paslaugas už pakankamai aiškią kainą, įmonė nebūtų įvaroma į kampą, nebūtų bėdose, nė vienam vadovui neturėčiau jokių pastabų“, - į klausimą, ar J. Bagdonavičiaus ir V. Antanavičiaus pasitraukimai nėra politinis sprendimas, atsakė V. Navickas.

Jo nuomone, Vilniuje turėtų būti viena transporto kompanija, maršrutai neturi dubliuotis, neturi būti neefektyvių maršrutų, kai autobusas ar troleibusas veža vieną keleivį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją