Praėjusiais metais oficialūs „Toyota“ atstovai mūsų krašte pardavė vos 9 hibridinius „Toyota Prius“ modelius.

Bendrovės „Mototoja“ rinkodaros vadybininkė Simona Valikonytė dienraščiui teigė, jog menkas hibridinių modelių perkamumas nėra stebinantis reiškinys mūsų krašte.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad žmogui, kuris mąsto apie hibridinį automobilį, Lietuvoje, priešingai negu daugelyje pasaulio valstybių, nėra sudaryta palankių sąlygų jį įsigyti. Pavyzdžiui, JAV dėl sureguliuotos mokesčių politikos „Toyota Prius“ kainuoja 60 tūkst. Lt, o Lietuvoje – apie 90 tūkst. Lt.

„Hibridiniai automobiliai į gatves išriedėjo daugiau kaip prieš dešimtmetį, tad JAV į juos žiūrima su kur kas didesniu pasitikėjimu negu Lietuvoje. Mūsų krašte vengiama pirkti tokias mašinas, nes vairuotojai vis dar vadovaujasi kitokiais kriterijais. Jei visuomenės ir politikų nuomonė apie naujos kartos automobilius nepasikeis, naivu tikėtis, kad Lietuvoje jų atsiras kaip grybų po gero lietaus“, – kalbėjo S.Valikonytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją