Reaguodamas į pranešimą, kad populiarus Vokietijos žurnalas nefotografuoja liesų manekenių ir publikuoja tikrų moterų nuotraukas, K. Lagerfeldas atsakė, kad "manekenes kaulėtomis ar anoreksiškomis vadina bulvių traškučius šlamščiančios pavydžios mamytės".

„Niekas nenori žiūrėti į apvalainas moteris, – teigė dizaineris interviu internetiniame žurnalo „Focus“ puslapyje. - Nutukusios motinos sėdi priešais televizorius su bulvių traškučių pakeliais rankose ir sako, kad plonos manekenės baisios“.

Garsiajam dizaineriui žurnalo vadovų požiūris atrodo absurdiškas, jo nuomone, žurnale nebeliks profesionalių modelių.

Praėjusią savaitę vienas iš populiariausių Vokietijoje žurnalų – „Brigitte“ pranešė publikuosiantis tik tikrų, gyvenimiškų moterų nuotraukas, nes skaitytojai ėmė skųstis, kad nuotraukose esantys modeliai toli gražu neatitinka realybės.

K. Lagerfeldas žurnalo sprendimą pavadino absurdišku ir pareiškė, kad jis (žurnalas) tapo apvalių moterų auka. 71-erių m. dizaineris pridūrė: „Niekas nenori žiūrėti į apvalias moteris“.

„Brigitte“ redaktorius Andreasas Lebertas pasakė, kad jo darbuotojams atsibodo retušuoti modelių su apatiniais drabužiais nuotraukas, kad jos būtų panašesnės į visas.

„Metų metus naudojome kompiuterio programą, kad merginos atrodytų apvalesnės. Didžiausia bėda – šlaunys ir krūtys. Man tai atrodo nenormalu. Kaip tai susiję su normaliomis mūsų skaitytojomis?“ – retoriškai klausė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją