Planuojama, kad iki 2015 m. metinė „Renault“ ir „AvtoVAZ“ automobilių gamyba sieks 300 tūkst. vienetų per metus. „AvtoVAZ“ prezidento Igorio Komarovo teigimu, rusai finansuos 25 proc. šio projekto, o likusią dalį padengs „Renault-Nissan“ alijansas.

Anksčiau skelbta, kad „AvtoVAZ“ planuoja 2012 m. pradėti surinkinėti vieną iš „Nissan“ B segmento modelių. Manoma, kad tais pačiais metais prancūzai gali pristatyti ir naują modelį, skirtą Rusijos rinkai.

Prancūzai nutarė pagelbėti „AvtoVAZ“ bendrovei po to, kai Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Prancūzijos automobilių gamintojas „Renault“ privalo padėti finansinėje duobėje atsidūrusiam „AvtoVAZ“ arba šiems priklausantis rusų automobilių gamintojo 25 proc. akcijų paketas sumažės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją