2001 metais jose ilsėjosi apie 4000 vaikų; šiais metais planuojama pakviesti maždaug 6000 vaikų. Šią vasarą visose Lietuvos apskrityse planuojama surengti maždaug 50 mobiliųjų stovyklų.

Centriniame kariuomenės poligone Pabradėje vasarą taip pat stovyklaus atostogaujantys vaikai. Pagal bendrą Krašto apsaugos ministerijos ir Vilniaus miesto savivaldybės projektą „Šaunuolis“ čia poilsiaus apie 600 jaunųjų vilniečių iš daugiavaikių ir socialiai remtinų šeimų. Vaikus į stovyklas atrinks Vilniaus miesto savivaldybė.

Visą vasarą stovyklos vaikams bus organizuojamos ir kituose kariuomenės padaliniuose: Kęstučio, Vytenio, Vaidoto, Gedimino štabo batalionuose, kt.

Vasaros stovyklose vaikai ir paaugliai dalyvaus sportinėse varžybose, susipažins su karių ginkluote ir karine technika, diskutuos sveikos mitybos bei sveiko gyvenimo būdo temomis. Taip pat planuojamos pažintinės ekskursijos, vakaronės, diskotekos. Maitins kareiviškai – skaniai, sočiai ir sveikai. Stovyklose su vaikais bendraus kariniai instruktoriai, pedagogai, socialiniai darbuotojai.

Vasaros stovyklas šalies vaikams Krašto apsaugos ministerija organizuoja ir su Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centru bei šalies mokyklomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją