„Šiuo metu nesu apsisprendęs, ką darysiu toliau, ar lenktyniausiu toliau, ar ne. Turėjau sutartį kitų metų sezonui, dabar jau nebe, todėl situacija pasikeitė. Taigi, galbūt lenktyniausiu, galbūt ne“, - atviravo sportininkas.

K. Raikkonenas neslėpė, kad kitais metais vietoje „Formulės-1“ gali pasirinkti ralio lenktynes. Lenktynininkas šiemet jau dalyvavo Pasaulio ralio čempionato (WRC) etape Suomijoje.

„Taip, yra tokia galimybė, tačiau to tikimybė greičiausiai tokia pati, kaip ir tolimesnio lenktyniavimo „Formulėje-1“. Iki kitų metų pradžios tikrai apsispręsiu!“ - kalbėjo suomis.

Jei liktų „Formulėje-1“, K. Raikkonenas lenktyniautų tik stiprioje komandoje, kur galėtų nuolat varžytis dėl pergalių lenktynėse ir kovoti dėl čempiono titulo.

„Jei nuspręsiu likti „Formulėje-1“, neisiu į mažas komandas, kur neturėčiau galimybės kovoti dėl čempiono titulo“, - sakė 2007 m. pasaulio čempionas.

„Jei lenktyniausiu kitais metais, tai ir bus mano tikslas, kitu atveju neturėčiau jokios priežasties likti „Formulėje-1“. Pasiekiau tai, ko norėjau, tačiau, jei lenktyniausiu, tikrai norėsiu nugalėti lenktynėse ir čempionate“, - tvirtino jis.

Paprašytas paaiškinti išsiskyrimo su „Ferrari“ priežastis, K. Raikkonenas kalbėjo abstrakčiai. Suomis pažymėjo, kad bendradarbiavimo pabaigą lėmė daug faktorių, bei tvirtino iš komandos išeinantis su pačiais geriausiais prisiminimais.

„Taip nutiko dėl daugelio priežasčių. Net jei turi sutartį „Formulėje-1“, gyvenime visuomet yra kitų galimybių. Nėra vienos konkrečios priežasties, dėl ko taip nutiko, ir mes visi kartu priėmėme tą patį sprendimą“, - kalbėjo lenktynininkas.

„Nemanau, kad kas nors tikėjosi, kad šis sezonas „Ferrari“ bus toks sunkus. Esu patenkintas tuo, ką pasiekiau. Kartu su „Ferrari“ pasiekiau užsibrėžtą tikslą – laimėjau titulą.“

K. Raikkonenas „Formulėje-1“ lenktyniauja nuo 2001 m., kai debiutavo „Sauber“ komandoje. 2002-2006 m. suomis praleido „McLaren“ gretose, o nuo 2007 m. lenktyniavo „Ferrari“, kur jau pirmą sezoną tapo pasaulio čempionu.

29 metų sportininkas startavo 152 „Formulės-1“ lenktynėse ir iškovojo 18 pergalių. Jis 16 kartų stovėjo pirmoje starto pozicijoje bei 35 sykius įveikė patį greičiausią varžybų ratą.

Lenktynininkas iki šiol surinko 571 tašką ir pagal šį rodiklį užima šeštąją vietą F-1 sporto istorijoje.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt