Dainininkas, pats gėjus, teigė, kad Glasgow arkivyskupo pasenusios pažiūros geriausiai paaiškina, kodėl vis mažiau žmonių lankosi bažnyčiose.

Seras Eltonas pasipiktino praeitą savaitę pasirodžiusiu kardinolo straipsniu, kuriame buvo rašoma, kad "gėjų seksas yra nepriimtinas, nes tai nėra geras žmonių elgesys".

Eltonas Johnas, kuris kelis pastaruosius metus draugauja su Davidu Firnishu, dvasininko pažiūras pavadino "blogai informuotomis".

Savo laiške žurnalui, išspausdinusiam kardinolo straipsnį, 50-metis muzikos atlikėjas rašė: "Kardinolas Winningas ir jo nuostatos geriausiai parodo, kodėl žmonės nusigręžia nuo bažnyčios. Aš tiesiog abstulbęs dėl kardinolo žodžių, pagal kuriuos mano seksualumas man kenkia. Kaip jis gali būti teisėjo pozicijoje? Kaip gėjus aš esu labai patenkintas savo seksualumu ir visu gyvenimu. Kaip ir kardinolas, aš tikiu mūsų šalimi.

Bėgant metams Britanija tapo tolerantiškesnė ir atviresnių pažiūrų. Idėja, kad homoseksualumas yra pasirenkamas, jau paseno ir yra blogai informuota. Realybė yra tokia, kad homoseksualistai neturi pasirinkimo. Jokia hipnozė negali priversti mus pasikeisti," teigė Johnas.

Neseniai kardinolas viešai gynė įstatymą, draudžiantį homoseksualumo propagavimą mokyklose. Tačiau dar didesnio pasipiktinimo sulaukė dvasininko teiginiai, kad homoseksualumas "yra fizinis trūkumas".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją