Prieš tai Th. Fleury net 6 metus nežaidė NHL dėl ligos, alkoholio bei narkotikų vartojimo, o šiais metais kreipėsi į NHL, kad jam būtų leista vėl žaisti.

Vasaros pratybų metu jis įmušė lemiamą įvartį baudinių (bulitų) serijoje su Niujorko "Islanders" ekipa, atliko perdavimą ir įmušė įvartį į Floridos "Panthers" komandos vartus (5:2), tačiau "Flames" jau buvo 14 puolėjų ir klubas sutarties nepasiūlė.

Per 15 sezonų Th. Fleury žaidė keturiose komandose, įmušė 455 įvarčius ir surinko 1.088 taškus (įvartis + perdavimas). Kalgario klubo istorijoje - tai antras rezultatas.

Th. Fleury į NHL atėjo 1988 metais ir su Kalgario klubu iškovojo Stenlio taurę, o 2002 metais Solt Leik Sičio olimpiadoje tapo čempionu su Kanados rinktine.

Th. Fleury išgarsėjo 1987 metais per pasaulio jaunimo čempionatą Čekoslovakijoje. Tada Sovietų Sąjungos rinktinės žaidėjui šiurkščiai prasižengus prieš Th. Fleury, kilo didžiausios ledo ritulio istorijoje masinės muštynės, po kurių abi komandos buvo išmestos iš turnyro.

Tose muštynėse dalyvavo ir daugiau ateityje žvaigždėmis tapusių sportininkų: Aleksandras Mogilnij, Sergejus Fiodorovas, Brendanas Shanahanas, o muštynes, kaip paaiškėjo vėliau, provokavo ir pats Th. Fleury, prieš tai, po savo įvarčio demonstratyviai lazda imitavęs Sovietų Sąjungos ekipos atsarginių suolo sušaudymą.