17% vyrų prisipažino perkantys netinkamo dydžio batus. Nors 80% moterų prisipažino kenčiančios dėl pėdų problemų (pvz., įaugusių nagų, nuospaudų), tik keturi iš dešimties apklaustų vyrų ir moterų kreipėsi pagalbos.

Lorraine Jones iš ortopedų asociacijos teigė: „Daugumai mūsų sunku atsispirti patraukliai stilingų batų kainai, bet svarbu prisiminti, kad pirkdami netinkamus batus ne tik jausite diskomfortą, bet taip pat rizikuosite sveikata“.

Nors aukštakulniai „žudikai“ gali sukelti problemų, vieni didžiausių kaltininkų yra įsispiriami bateliai, nes juose pėda slysta į priekį ir sustingsta pirštai.

L. Jones teigimu, daug žmonių kasdien dėvi netinkamus batus net to nesuvokdami: „Nors ne nuo visų pėdų problemų galima apsisaugoti, didžioji dauguma jų atsiranda dėl prastos ar netinkamai pasirinktos avalynės. Svarbu avėti tinkamo dydžio batus, kurie tinka jūsų veiklai. Tai nereiškia, kad neturėtumėte pirkti madingų batelių ar aukštakulnių, bet turėtumėte leisti kojoms pailsėti ir kreiptis į gydytojus atsiradus skausmui.“

Kasdienai moterys turėtų rinktis lygiapadžius ar žemakulnius batelius apvaliomis noselėmis, kurių pakulnės aukštis - iki 4 cm.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją