Jums aktualius klausimus siųskite mums el. paštu: gyvenimas@delfi.lt.

„Kodėl ši tema? Nes pastaruosius 25 metus aš keliavau ir skaičiau, klausiau ir stebėjau.Metų metus rinkau išminties perlus, kurie net patį bjauriausią žmogų gali padaryti patraukliu ir artimu. Stebėjau, kaip keičiasi žmonės, ir man tai buvo įdomu.

Aš stovėjau už Jūsų ir girdėjau, ką Jūs kalbate, ir mačiau, kaip Jūs elgiatės. Manęs Jūs dažniausiai net nepastebite, bet aš Jus matau visada. Nuo šiol šiais pastebėjimais galime ir pasidalinti“, - šmaikštauja Giedrius Drukteinis, stiliaus žurnalistas ir svetainės džentelmenams įkūrėjas.

Giedrius Drukteinis
Šį kartą jis pradeda nuo klausimų, kurių sulaukia dažniausiai:

Po švarku mėgstu dėvėti tik marškinėlius – tai lyg ir stilinga, tačiau ar tinkama?

G.D.: Vilkėti vien marškinėlius, kad ir po švarku – viena didžiausių klaidų, kurią gali padaryti vyras. Yra suprantama, kodėl vyrai, ypač vieniši, nori juos vilkėti – nes marškinėlių nereikia lyginti. Tačiau tikras džentelmenas visada privalo turėti bent vieną apykaklę – ji kiekvienam prideda šiek tiek ūgio.

Švarko nugaroje – vienas ar du skeltukai? Ar skeltukas nereikalingas?

G.D.: Vienas skeltukas – klasika, tai universalu, modernu ir tinka visiems švarkams. Du skeltukai – solidesniems europietiško modelio švarkams, kurie dažniausiai atrodo pernelyg pretenzingai. Švarkas be skeltuko – klaida. Tokie buvo populiarūs aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje.

Kokį švarką rinktis - vienaeilį ar dvieilį?

G.D.: Nesigilinant į spalvų, derinimo ar švarkų modelio niuansus, egzistuoja viena auksinė taisyklė: švarkas su dvieiliu užsegimu vyrus storina, vienaeiliu - lieknina. Paradoksas: tikri šio pasaulio valdovai vilki tik dvieilius švarkus.

Norėčiau įsigyti grandinėlę ant riešo, tačiau tai man atrodo tarsi sovietinių laikų palikimas. Iš kur kilo tradicija vyrams ją nešioti?

G.D.: Egzistuoja kelios versijos, iš kur atsirado grandinėlės ant vyrų riešų, tačiau visos jos susijusios su vergove, tiksliau pasakius, su siekiais ją panaikinti. Nes grandinėlė ant vyrų riešo jau porą šimtų metų simbolizuoja solidarumą su juodaodžiais vergais, taip primenant jų nešiotus antrankius.

XVIII amžiuje jas nešiojo britų humanistai, XIX amžiuje – Amerikos aboliucionistai, siekę priminti visuomenei apie nežmonišką elgesį su vergais. Grandinėles, kaip ir kitus ant riešo rišamus aksesuarus išpopuliarino hipiai, kaip ir už savo pilietines teises kovoję Amerikos juodaodžiai bei jiems pritariantys liberalai. Tad prieš pirkdamas tokią grandinėlę, atminkite: iš esmės moterims priimtinas tik vienas aksesuaras ant mūsų riešų – tai tas, kuris rodo tikslų laiką.

Kokia turi būti džentelmeno šukuosena?

G.D.: Džentelmenas neturi šukuosenos, kuri turi pavadinimą. Džentelmenas nežino ir nesidomi paskutinėmis šukuosenų madomis, ir neseka futbolininkų ar aktorių pavyzdžiu. Nes džentelmenas jau nuo senų laikų turi tik tiek plaukų, kurie neužstotų jo veido ir emocijų. Dažniausiai jo šukuosena tokia, kokią jis nešiojo vidurinėje mokykloje, ir ją džentelmenas puoselėja net plikdamas, iki tos dienos, kol miršta.

Jei abejojate, kokia šukuosena iš tikrųjų gali Jums tikti, pasirinkite „paprastą“ ir nenusakomą – trumpi, tvarkingai pakirpti plaukai. Jei sieksite stilingos šukuosenos, galite pridaryti klaidų. Taip pat visada būtina atminti: Jūsų kirpėjas ar kirpėja turi būti vyresni už Jus. Nebent pats esate labai senas...

Kaip prie batų ir kostiumo derinti kojines?

G.D.: Rengiantis į darbą ar į oficialų priėmimą, įprasta mūvėti juodos spalvos kojines. Ši spalva yra universaliausia. Tačiau žinokite, kad kojinės yra kelnių, o ne pėdos tęsinys, tad turi derėti prie kostiumo spalvos, o ne batų – tada Jūs atrodysite aukštesnis, o koja – mažesnė. Be to, kojinės turi būti pakankamai ilgos, kad užkėlus koją ant kojos nesimatytų jūsų blyškių blauzdų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją