Palaikykite 2 val., nupilkite marinatą ir daržoves sumaišykite su majonezu. Papuoškite žalumynais.

Salierų ir burokėlių salotos

Reikės: 100 g salierų šaknų, 120 g virtų burokėlių, 85 g rūgščių obuolių, 60 g salierų stiebų, 4 kietai virti kiaušiniai, 120 g salotų lapų, 140 g majonezo, druskos, pipirų.

Burokėlius supjaustykite kubeliais. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Salierų šaknis nuvalykite, supjaustykite kaip obuolius ir 2–3 min. užpilkite verdančiu vandeniu. Susmulkinkite salierų stiebus ir 2 kiaušinius. Kitus 2 kiaušinius supjaustykite skiltelėmis ir palikite salotoms papuošti. Stambiai supjaustykite salotas. Paruoštus produktus sumaišykite, įberkite prieskonių, įdėkite majonezo ir atsargiai išmaišykite. Papuoškite kiaušinių skiltelėmis ir petražolėmis.

Virtų salierų salotos

Reikės: 1 virtas salieras, 1 rūgštus obuolys, 10 džiovintų slyvų, 3 virtos morkos, 3 marinuoti agurkai, 1 nedidelis svogūnas, 2 šaukšteliai kmynų, 6 šaukštai aliejaus, druskos, pipirų.

Salierą, agurkus, morkas ir svogūną supjaustykite kubeliais. Obuolį sutarkuokite, o slyvas supjaustykite į keturias dalis. Kmynus nuplikykite verdančiu vandeniu. Visus produktus sumaišykite, paskaninkite druska, pipirais ir užpilkite aliejumi.

Salierų ir obuolių salotos

Reikės: 100 g salierų šaknų, 2–3 obuoliai, 10–12 lazdynų riešutų, 2 šaukštai razinų, 100 g majonezo, saliero lapelis.

Susmulkinkite salierų šaknis ir obuolius, lazdynų riešutus perpjaukite pusiau arba į keturias dalis, razinas nuplaukite. Viską sumaišykite su majonezu. Papuoškite saliero lapeliu ir riešutais.