Pranešime spaudai rašoma, kad Neringos savivaldybės taryba nusprendė atleisti šias transporto priemones nuo vietinės rinkliavos rugsėjo 16 – 22 dienomis ir taip prisidėti prie Europos judriosios savaitės minėjimo.

Elektromobiliu ar hibridiniu automobiliu važiuojantis asmuo Alksnynės ar Nidos kontrolės posto kasininkui turės pateikti mašinos registracijos liudijimą, jei parametrai (darbinis tūris ir degalų tipas arba galios šaltinis) atitiks numatytus reikalavimus, į Neringos savivaldybės teritoriją jis galės patekti nemokamai.

Neringos savivaldybė šį sprendimą motyvuoja tuo, kad tokios transporto priemonės prisideda prie aplinkos taršos mažinimo. Neringoje esantis Kuršių nerijos nacionalinis parkas yra saugomas valstybės.

Dėmesys aplinkai draugiškiems automobiliams skiriamas ir kitose šalyse. Pavyzdžiui, Estijoje Talino ir Tartu miestų centre tokias mašinas galima nemokamai statyti mokamose aikštelėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją